2 roţi demitizate

25 iulie, 2008
Necategorizat | Comentarii?

Ştim că pe două roţi e mai rapid să străbaţi Bucureştiul dintr-un capăt în altul la oră de vârf. Pentru că te strecori, eşti primul la stop şi alte motive la fel de evidente.
Ei bine, până atunci eu sunt fan găsit ruta cea mai scurtă cu maşina. Scurtături şi intersecţii traversate intuitiv, schimbări bruşte de direcţie în funcţie de trafic etc.
Uneori tot mă uit ofticată la băieţii (şi fetele) cu cască, alteori îmi iese.

De exemplu, azi dimineaţă mă întrebam dacă e cazul s-o iau prin pasajul Unirii până la Universitate sau pe deasupra. Am ales a doua variantă, măcar vedeam intersecţia, iar pasajul putea să fie oricând blocat. Chiar la intrarea în pasaj îmi taie calea un băiat din cei de care ziceam mai sus şi se bagă în subteran. Să vezi chestie, cu tot cu stat la un stop am ajuns în acelaşi moment la ieşirea din pasaj. În condiţiile în care el nici nu trebuie să încetinească, în principiu se merge printre cele două benzi că loc e destul.

Trăiască!

Reacții

Lasă un comentariu
  • Ars poetica

    În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.