oraşul cu o singură ieşire

8 august, 2009
Necategorizat | Comentarii?

Şi o singură intrare. Şi o singură posibilitate de a-l travera, s-ar putea numi chiar oraşul cu o singură stradă, că restul sunt alei. Unde? În Bucureşti. Sau lângă, că încă n-am reuşit să înţelegem dacă oamenii ăia stau la ţară sau la oraş. Vorbesc bineînţeles despre Pipera-city.

Joi seara trebuia să ajung de la Semănătoarea până pe o stradă din spate de la Antene. Adică Antenele 1,2 şi 3, sediul Intact. Rezervasem vreo juma de oră că m-am gândit că o să fie trafic, da’ n-a fost. 15 minute am făcut via Podul Grant şi Piaţa Presei. Până la intersecţia dinante de Antene, aia cu podul peste lac. Unde trebuia să mergem la stânga. Ceea ce nu s-a putut, că era interzis — în naivitatea mea aveam impresia că la ultima intersecţie din oraş, după ce mergi doi kilometri fără opţiuni la capitolul direcţie, ţi se oferă ceva posibilităţi. Apoi am presupus că dacă e interzis acolo e logic să fie liber la următoarea intersecţie, cu bulevardul Aerogării. Nimic mai greşit!! Dacă ai trecut de Piaţa Presei, nu prea mai ai opţiuni decât să ajungi până la aeroport. 🙁

Eu mă gândesc întotdeauna că dacă o manevră în trafic e logică, trebuie să fie şi legală. Adică dacă nu e niciun motiv practic pentru care ar putea fi interzisă, ar trebui să fie acceptată. Ei bine nu. După ce treci de aeroport ai două posibilităţi, ori te întorci pe sub pod (ceea ce mi s-a părut imposibil, având în vedere că şirul de maşini începea în parcare la Ikea) ori mergi spre Pipera-city şi nu mai ieşi în veci de-acolo.

Şi totuşi exact asta am făcut, sperând că există o altă ieşire din Pipera înafară de aia de la barieră. Foarte greşit!! Am stat cam o oră jumate în trafic pentru că se lucrează pe Erou Iancu Nicolae. Cu alte cuvinte, una din cele două străzi care merge spre Pipera e blocată, iar cealaltă e nonstop aglomerată.

Nu înţeleg cum poţi să ai un cartier fără străzi. Alea din Pipera nu sunt străzi. Sunt nişte alei, nişte ganguri între vile de trei etaje pe care o maşină mai lată nici nu încape! În Pipera nu sunt străzi, e fix o stradă, care începe la mall în Băneasa şi se termină în Colentina. De ce e blocată şoseaua Pipera de un an? Cine şi ce şi unde construieşte atât încât să blocheze o şosea care e calea principală de acces către un anumit punct (şoseaua Pipera, get it?). De ce nu se trage o bandă de asfalt din Pipera până la Herăstrău, prin câmp că tot e gol pe-acolo.

Apreciez faptul că se construieşte la pasajul Băneasa, cu toate reţinerile legate de data finalizării. Poate poate într-o zi s-o putea face şi stânga unde e normal să se poată. Îmi place cum s-au mişcat cu pasarelele de la intrarea pe DN1 (gata într-un an dacă îmi aduc bine aminte) şi-mi mai place că în ultima vreme parcă se circulă cât de cât. Dar ce faceţi oameni buni cu oraşul cu o singură stradă?

Reacții

Lasă un comentariu
  • Ars poetica

    În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.