Duel pe locul de parcare

25 septembrie, 2009
Necategorizat | Comentarii?

Dimineaţă am plecat mai târziu spre serviciu şi evident că a fost ceva mai aglomerat, evident că era să nu găsesc loc de parcare, evident că toată ziua a fost o nebunie. În afară de asta, m-am întâlnit în trafic cu inamicul. O maşină foarte foarte verde, foarte Renault, acceptabil de veche şi coupe. Inamicul parchează în fiecare zi acolo unde parchez şi eu, tot dimineaţa la ore imposibile pentru corporatistul obişnuit. Ştiu asta pentru că e evident, e verde şi un model greu de zărit pe străzile noastre.

Ei bine, de dimineaţă m-am întâlnit cu inamicul la vreo două intersecţii înainte de destinaţie. Ooooh, ăsta o să-mi ia ultimul loc de parcare dacă nu fac ceva repede. Aşa că l-am depăşit pe prima linie dreaptă, tacticos, imediat de zona unde se îngustează drumul. I-am simţit apoi respiraţia în ceafă pe străduţele alea unde trebuie să mergi ca melcul ca să eviţi gropi. Şi îl vedeam ţâşnind pe neaşteptate pe ultima linie dreaptă. Simţeam că vrea, simţeam că ştie că o să trebuiască să mai dea ture nenumărate până va găsi un alt loc. Dar nu m-am lăsat până n-am ajuns în parcare.

În timp ce închideam victorioasă portiera, iar el trecea învins pe lângă mine, i-am prins pentru o secundă privirea. Răzbunare. Traffic is a jungle, baby. 😛

Reacții

Lasă un comentariu
  • Ars poetica

    În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.