Secţia de înmatriculări din Pipera

20 septembrie, 2009
Necategorizat | 3 reacţii

Sau noul Udrişte. Cred că băieţii s-au mutat acolo de mai bine de un an şi jumătate, dar în continuare nimeni nu ştie cum se ajunge la ei şi ce se întâmplă acolo. Pe scurt e de bine, pe lung sunt multe de spus.

În primul rând adresa este Şoseaua Pipera, nr. 49, e o clădire mare şi nouă, pe care scrie mare ce e. Adică Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Partea frumoasă e că sunt cât de cât bine organizaţi. Au o parcare mare (gratis), multe ghişee cu număr de ordine şi xeroxiştii şi dactilografii vizavi. Şi mai bine ar fi fost să ofere ei servicii de genul ăsta, dar deocamdată e bine şi aşa.

Ce se întâmplă acolo? Se dau examene pentru permis, se eliberează permise, se schimbă permise atunci când expiră. În mod normal, cine nu are permis şi vine să-l ridice, vine pe jos, aşa că e important de ştiut că la DRPCIV Pipera se poate ajunge cu autobuzul 135 sau cu metroul până la staţia Aurel Vlaicu. Practic din Barbu Văcărescu, mergând spre Băneasa, se face dreapta la intersecţia cu şoseaua Pipera, iar clădirea e imediat pe stânga.

Tot acolo însă se înmatriculează şi maşinile. Numere noi, numere provizorii, numere pentru maşinile care ies din leasing (dacă nu au deja numere permanente, pentru că de când am intrat în UE, maşinile produse în comunitate primesc direct din astea). Iar vestea şi mai bună e că nu durează deloc mult: după depunerea actelor un număr (chiar şi preferenţial) sau un permis nou e gata în vreo 2 ore. S-a terminat cu plecatul acasă pe jos şi revenitul a doua zi! 🙂

Personal am avut o singură dată treabă acolo, pentru o preschimbare de număr. Veneam de la RAR din Voluntari şi am făcut prostia de a merge pe centură şi apoi prin Pipera. Drumul a durat cam de două ori mai mult decât eliberarea numerelor, chiar şi preferenţiale. În rest am auzit numai de bine, aşa că dacă mai are are cineva de povestit aventuri pozitive sau negative de la DRPCIV, formularul de comentarii e jos.

Reacții

3 reacții la “Secţia de înmatriculări din Pipera”

 1. pitica pe 9 martie 2010 17:58

  buna ziua,as vrea sa stiu daca parcarea din pipera nr.49 este publica adica din incinta drpciv si daca este cu plata sau nu.inca o intrebare..si cine are voie sa parcheze acolo.

 2. vlasceanu pe 11 iulie 2011 20:25

  un nemernic mi-a furat actele. ce trebuie sa fac sa
  obtin niste duplicate. este vorba despre certificatul de inmatriculare si carnetul de conducere.
  va multumesc

 3. @vlasceanu pe 15 mai 2012 13:27

  cel mai bine este sa-l prinzi si sa recuperezi actele!:)

Lasă un comentariu
 • Ars poetica

  În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.