Secția de înmatriculări din Pipera

Sau noul Udriște. Cred că băieții s-au mutat acolo de mai bine de un an și jumătate, dar în continuare nimeni nu știe cum se ajunge la ei și ce se întâmplă acolo. Pe scurt e de bine, pe lung sunt multe de spus.

În primul rând adresa este Șoseaua Pipera, nr. 49, e o clădire mare și nouă, pe care scrie mare ce e. Adică Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Partea frumoasă e că sunt cât de cât bine organizați. Au o parcare mare (gratis), multe ghișee cu număr de ordine și xeroxiștii și dactilografii vizavi. Și mai bine ar fi fost să ofere ei servicii de genul ăsta, dar deocamdată e bine și așa.

Ce se întâmplă acolo? Se dau examene pentru permis, se eliberează permise, se schimbă permise atunci când expiră. În mod normal, cine nu are permis și vine să-l ridice, vine pe jos, așa că e important de știut că la DRPCIV Pipera se poate ajunge cu autobuzul 135 sau cu metroul până la stația Aurel Vlaicu. Practic din Barbu Văcărescu, mergând spre Băneasa, se face dreapta la intersecția cu șoseaua Pipera, iar clădirea e imediat pe stânga.

Tot acolo însă se înmatriculează și mașinile. Numere noi, numere provizorii, numere pentru mașinile care ies din leasing (dacă nu au deja numere permanente, pentru că de când am intrat în UE, mașinile produse în comunitate primesc direct din astea). Iar vestea și mai bună e că nu durează deloc mult: după depunerea actelor un număr (chiar și preferențial) sau un permis nou e gata în vreo 2 ore. S-a terminat cu plecatul acasă pe jos și revenitul a doua zi! 🙂

Personal am avut o singură dată treabă acolo, pentru o preschimbare de număr. Veneam de la RAR din Voluntari și am făcut prostia de a merge pe centură și apoi prin Pipera. Drumul a durat cam de două ori mai mult decât eliberarea numerelor, chiar și preferențiale. În rest am auzit numai de bine, așa că dacă mai are are cineva de povestit aventuri pozitive sau negative de la DRPCIV, formularul de comentarii e jos.

4 thoughts on “Secția de înmatriculări din Pipera”

  1. buna ziua,as vrea sa stiu daca parcarea din pipera nr.49 este publica adica din incinta drpciv si daca este cu plata sau nu.inca o intrebare..si cine are voie sa parcheze acolo.

  2. un nemernic mi-a furat actele. ce trebuie sa fac sa
    obtin niste duplicate. este vorba despre certificatul de inmatriculare si carnetul de conducere.
    va multumesc

  3. cel mai bine este sa-l prinzi si sa recuperezi actele!:)

  4. Daca am parcat si nam numere ca mi le elibereaza in 15 zile lucratoare poate sa imi ridice masina de acolo ?