De la altii

27 decembrie, 2009
Necategorizat | Comentarii?

Deoarece la noi, odata cu cresterea temperaturii pana in zona numerelor cu doua cifre si plus, a inceput Marea Flescaiala (Oprescule, poti deja sa nu te mai pregatesti sa intervii si sa ii transmiti salutarile mele mamei tale), cred ca e vremea sa reincalzim ciorba cu frigul. Pentru indeplinirea acestui obiectiv am apelat la materie prima din import. A se citi „Ela din CA” care si-a manifestat interesul in directia asta si pe care, vorba Ipoteticului, am luat-o la vrajeala pe mail. Totul a fost in interesul stiintei, evident.

Ce zice ea?

La noi in nord cand ninge e adevarat ca utilajele nu ies in timpul ninsorii ci asteapta sa se opreasca ninsoarea; dupa aceea ies pe starzi le aduna la mijlocul strazii si cateodata ii prinde dimineata pe la 7-8 de o strang de pe mijlocul drumului. Exceptie face autostrada Alaska Highway unde se da pe margini zapada si ramane asa pe marginea drumului.
Se conduce f. degajat, fara a ramane blocat din cauza zapezii. Ce m-a impresionat la oamenii din nord a fost ca daca opresti iarna pe marginea drumului cu avariile ceilalti participanti la trafic opresc sa te intrebe daca esti ok, ai nevoie de ceva, adica nu trec ignorandu-te. Dupa ce se strange zapada de pe strazi aici se arunca pe jos pietris, ca temperaturiile fiind f. joase nu ar avea efect alte solutii si intersectiile ar fi periculoase altfel. E adevarat ca dupa topirea zapezii sunt f. multe pietre pe sosea, de multe ori pe autostrada mai o si iei in parbriz cu pietrele, dar nu pot fi perfecti.
In Canada fiecare provincie, oras, gestioneaza diferit curatirea strazilor iarna.

Ah, da, era sa uit pozele de mi le-a trimis, enjoy:

Reacții

Lasă un comentariu
  • Ars poetica

    În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.