Deszăpezirea – noul sport preferat al femeilor

19 decembrie, 2009
Necategorizat | 5 reacţii

Mă amuzam aseară târziu când mă întorceam de la metrou că au ieşit oamenii să-şi scoată maşinile de sub zăpadă. Nu mai ningea dar era un cancer incredibil, mie îmi îngheţaseră şi dinţii în gură, pe lângă toate celelalte părţi ale corpului acoperite de bocanci, mânuşi, căciulă, fular şi haine groase. Brrr.

Să ieşi de bună voie în zăpadă şi să pui şi mâna pe ea mi se părea de domeniul fantasticului. Dar ştiam că asta mă paşte şi pe mine azi, şi din fericire am prins vreo două ore cu soare la prânz, chiar blând, la chilele de zăpadă pe care le-am cărat.

M-am trezit de dimineaţă şi mă uitam pe geam cu cafeaua în faţă, la vecinii care ies pe rând să-şi scoată maşinile de sub nămeţi. Într-un final mi-am făcut şi eu curaj, alături de alte două doamne. 😀

După care a început circul. Partea cu datul zăpezii jos de pe maşină n-a fost tocmai grea, deşi nu ştiu cum naiba, dar tocmai în punctele esenţiale era gheaţă. În schimb evacuarea muntelui de zăpadă care bloca maşinile a fost muncă de muncitor la sapă. Trei femei, o lopată bună, o lopată din aia de jucărie de ţinut în maşină şi un făraş. Bine că la noi pe alee nu trece plugul, aşa că n-am avut de furcă decât cu zăpada adusă de viscol.

O oră mai târziu ne-am făcut curaj şi am plecat la plimbare. Nissan-ul Primera a fost primul curajos şi n-a avut nicio problemă, deşi la un moment dat era să alunece urât. Pentru Astra mea a trebuit să facem potecă şi am mai şi împins-o la ieşirea de pe alee. Are garda joasă şi s-a înfipt în primul obstacol. Dar în afară de asta s-a comportat bine, n-a alunecat, nu s-a învârtit şi nu s-a războit cu nimeni. Iar cu Golful a mers extrem de repede şi bine. Bune maşini, VW astea, cum zicea vecina, păcat că şoferiţa nu e foarte curajoasă.

Şi cu parcarea liberă, sportul de sâmbătă făcut şi orgoliul gâdilat ne-am retras în casă la un vin fiert. Că dacă tot nu ies cu maşina, de ce n-aş bea nişte alcool?

Şi nu, nu ies cu maşina pentru că n-am unde s-o parchez, pentru că sunt nebuni pe străzi şi pentru că aş avea probleme pe orice stradă nedezăpezită. Garda aia joasă e mega-afacere din punct de vedere al stabilităţii la viteză, dar prin nămeţi e cam degeaba. Poate mă enervez şi-mi aduc Kalosul. O să se învârtă şi o să facă ca toate alea, dar măcar o să treacă prin zăpadă. 😀 Iar despre cum e traficul cu transportul în comun, într-un episod viitor.

Reacții

5 reacții la “Deszăpezirea – noul sport preferat al femeilor”

 1. nashu_mare pe 27 decembrie 2009 18:42

  Titlul e licenta poetica (pifetica)?

 2. pif pe 28 decembrie 2009 18:02

  Puteai sa-mi atragi atentia in particular, zic.

 3. nashu_mare pe 29 decembrie 2009 01:00

  Data viitoare… 😛

 4. Razvan Ungureanu pe 2 februarie 2010 13:08

  e si al barbatilor:))

 5. Razvan Ungureanu pe 2 februarie 2010 13:09

  dar femeile sunt mai amuzante

Lasă un comentariu
 • Ars poetica

  În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.