Ce-i ăla sens giratoriu

31 martie, 2010
Necategorizat | 2 reacţii

Cu siguranţă nu o intersecţie ca cea de la Piaţa Protopopescu. Într-un sens giratoriu au întotdeauna prioritate cei care se învârt şi nu cei care vor să intre în intersecţie. Dacă în mijloc avem un spaţiu (verde sau nu) rotund, nu înseamnă că îi dăm roată. Iar atunci când la intrarea într-o astfel de intersecţie mai e şi un semn mare de prioritate, cu siguranţă n-are sens să mai dai semnal dreapta când tu de fapt mergi perfect înainte.

Sigur că hipercorectitudinea asta n-a omorât pe nimeni, doar sunt şoferi care semnalizează când intră în curbă. Dar e amuzant că mare parte dintre cei care conduc în Bucureşti au uitat complet de utilitatea semnelor de circulaţie. Pân’ la urmă, nici nu-i nevoie, maşina porneşte şi când e roşu.

Reacții

2 reacții la “Ce-i ăla sens giratoriu”

  1. Dara pe 31 martie 2010 21:50

    Pwah ce ma enerveaza si pe mine aia care semnalizeaza intrarea in curba!

  2. nashu_mare pe 31 martie 2010 22:02

    Se semnalizeaza atat intrarea (spre stanga), cat si iesirea din sensul giratoriu (spre dreapta). Semnalizarea nu are legatura cu prioritatea ci cu schimbare directiei sau cu ocholirea obstacolelor.

Lasă un comentariu
  • Ars poetica

    În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.