It’s back

20 martie, 2010
Necategorizat | Comentarii?

Cred că nu m-am mai plimbat cu maşina noaptea prin oraş de prin decembrie, iar o ieşire ca la carte, cu tras de volan când ajung în faţa blocului şi hălăduit încă vreo oră n-a mai avut loc de câţiva ani.

Era un mini-stereotip acum mai multe veri, să nu mă duc direct acasă seara/noaptea, mai ales în timpul săptămânii. Cu toate bunele intenţii ajungeam la intrarea pe străduţă şi trăgeam de volan cu foamea de plimbat încă nesatisfăcută. Mă duceam până la Otopeni sau dădeam ture Casei Poporului, sau amânduouă, cu întoarcere pe Calea Victoriei sau pe Magheru sau cine mai ştie pe unde.

Am renunţat la obiceiul ăsta când n-am mai avut loc de parcare al neu şi numai al meu. Ar fi fost stupid să dau cu piciorul unui spaţiu rezonabil şi liber la 2 noaptea, pe care îl găseam doar printr-o minune a zeului maşinilior fără locuri de parcare, ca să mă duc să mă mai plimb. Oricum mă plimbam pentru că n-aveam unde să las maşina. Heh.

Dar aseară am comis-o din nou şi vai ce bine a fost. Ştiu că sună pueril sau colalaristic şi într-o groază de alte feluri, dar îmi place să mă plimb aiurea prin oraş. În mare parte pentru condus în sine şi pentru că e liber, dar şi pentru maşinile şi oamenii şi priveliştile de pe străzi. În continuare există maşini care nu ies din garaj decât noaptea, gropi pe care e bine să le ţii minte şi aceeaşi oameni plimbăreţi ca întotdeauna.

Din repretoriul de ieri: o buclă mică Vitan-Universitate-Piaţa Muncii, urmată de trasul de volan atât de faimos şi un Mihai Bravu-Piaţa Victoriei-Crângaşi-Lujerului-Cotroceni-Splai-Unirii-Alba Iulia-Muncii.

Asta nu înseamnă decât că poveştile vor reveni în curând, după ce fug să spăl maşina 🙂

Reacții

Lasă un comentariu
  • Ars poetica

    În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.