Cum mai arată centura Bucureștiului

Am fost în weekend într-o vizită… de lucru, să-i spunem, pe centură să văd cum mai stă treaba cu lucrările intens înjurate, începute și neterminate. Mi-a fost oareșcum teamă, pentru că ultima dată când am comis-o, în timpul săptămânii, pe zi, s-a lăsat cu un drum Voluntari-Pipera care a durat vreo trei ore. În schimb de data asta, în weekend și pe seară fiind, lucrurile n-au stat rău deloc.

M-am plimbat de la Otopeni (ieșirea pe centură de pe DN1) până la intrarea pe Splaiul Unirii, plimbare care a durat maxim 20 de minute. Pentru că pe centură se merge lejer cu 100-120 la oră (atenție, nu și legal). N-am văzut niciun tir, dar porțiunile întinse de șosea cu două benzi ar fi rezolvat destul de lejer și problema asta.

De fapt, n-am înțeles încă dacă sunt două benzi pe sens deja sau se mai lucrează pentru că marcajele lipsesc. În schimb, e loc, e asfalt proaspăt (cu unele excepții, de obicei la intrările în oraș) și nu îți țâțâie fundul de frica gropilor nici măcar cât pe Magheru. A fost o surpriză plăcută, cel puțin din punctul ăsta de vedere.

Cât despre cum mai arată de fapt centura, nu mi-e clar dacă zecile de clădiri și spații industriale de acolo mai folosesc la ceva. Nici dacă ansamblurile rezidențiale (sic!) sunt locuite sau neterminate, deși la cât de pustiu e totul înclin spre a doua variantă. E aprope frumos înspre Voluntari unde șoseaua intră în pădure și chiar interesant la intersecția cu Autostrada Soarelui unde e totul luminat și se vede orașul de sus de pe un podeț peste cine-știe ce cale ferată, pârâu sau drum de țară.

Așa că, zic eu, centura e bună de folosit. Măcar pentru cineva care merge la mare dinspre Brașov sau Ploiești sau pentru noi ăștia care vrem concediu doi într-unul și ne aventurăm de la Constanța la Sinaia uitând complet de traficul de București. E bună și de plimbare, dacă s-au epuizat bulevardele din oraș și locurile de văzut avioane aterizând din apropierea Otopeniului. 😛

Next time o iau în partea cealaltă — din Militari la Chitila și mai departe. 😛