Cum mai arată centura Bucureştiului

27 mai, 2010
Necategorizat | Comentarii?

Am fost în weekend într-o vizită… de lucru, să-i spunem, pe centură să văd cum mai stă treaba cu lucrările intens înjurate, începute şi neterminate. Mi-a fost oareşcum teamă, pentru că ultima dată când am comis-o, în timpul săptămânii, pe zi, s-a lăsat cu un drum Voluntari-Pipera care a durat vreo trei ore. În schimb de data asta, în weekend şi pe seară fiind, lucrurile n-au stat rău deloc.

M-am plimbat de la Otopeni (ieşirea pe centură de pe DN1) până la intrarea pe Splaiul Unirii, plimbare care a durat maxim 20 de minute. Pentru că pe centură se merge lejer cu 100-120 la oră (atenţie, nu şi legal). N-am văzut niciun tir, dar porţiunile întinse de şosea cu două benzi ar fi rezolvat destul de lejer şi problema asta.

De fapt, n-am înţeles încă dacă sunt două benzi pe sens deja sau se mai lucrează pentru că marcajele lipsesc. În schimb, e loc, e asfalt proaspăt (cu unele excepţii, de obicei la intrările în oraş) şi nu îţi ţâţâie fundul de frica gropilor nici măcar cât pe Magheru. A fost o surpriză plăcută, cel puţin din punctul ăsta de vedere.

Cât despre cum mai arată de fapt centura, nu mi-e clar dacă zecile de clădiri şi spaţii industriale de acolo mai folosesc la ceva. Nici dacă ansamblurile rezidenţiale (sic!) sunt locuite sau neterminate, deşi la cât de pustiu e totul înclin spre a doua variantă. E aprope frumos înspre Voluntari unde şoseaua intră în pădure şi chiar interesant la intersecţia cu Autostrada Soarelui unde e totul luminat şi se vede oraşul de sus de pe un podeţ peste cine-ştie ce cale ferată, pârâu sau drum de ţară.

Aşa că, zic eu, centura e bună de folosit. Măcar pentru cineva care merge la mare dinspre Braşov sau Ploieşti sau pentru noi ăştia care vrem concediu doi într-unul şi ne aventurăm de la Constanţa la Sinaia uitând complet de traficul de Bucureşti. E bună şi de plimbare, dacă s-au epuizat bulevardele din oraş şi locurile de văzut avioane aterizând din apropierea Otopeniului. 😛

Next time o iau în partea cealaltă — din Militari la Chitila şi mai departe. 😛

Reacții

Lasă un comentariu
  • Ars poetica

    În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.