Exemplul PMB

6 iunie, 2010
Necategorizat | Comentarii?

Clădirea primăriei capitalei din bd. Elisabeta e în renovare de câteva luni. Funcţionarii, în frunte cu Oprescu şi al lui B 01 PMB (un A6 sau pe-acolo, dacă reţin corect), s-au mutat cu mic cu mare într-o clădire nouă de pe Splaiul Independeţei unde închirierea spaţiului costă 2,7 milioane de euro pe an. Sus pe monstrul de peste 10 etaje flutură în vânt steagul României, jos în stradă e jale.

Pentru că la fel ca mare parte din clădirile supra-etajate construite în ultimii ani, şi clădirea primăriei Bucureşti e lipsită de parcare. Ştiu asta nu pentru că aş avea ceva informaţii din subsolurile monstrului, ci pentru că dacă nici măcar numărul 01 al PMB nu are un loc de parcare decent, ci stă cocoţat pe trotuar, ceilalţi nu au nicio şansă. Măcar Vanghelie şi-a tras două locuri săpate în trotuar la sectorul 5, nu că ar fi de ajuns, dar e decent.

La primăria capitalei nu e nimic decent din punctul ăsta de vedere. Începând cu maşina lui Oprescu şi continuând cu nişte băeţi cu Logane albe pe care scrie „Inspecţie” cu care mă întâlnesc aproape în fiecare zi în trafic. Invariabil circulă pe banda de autobuze pe Elisabeta, invariabil fac stânga de pe prima bandă la podul Cotroceni. Totul ca să ajungă în faţa primăriei şi să-şi urce hardughiile pe trotuar, acolo unde nişte alţi băeţi au desenat câteva locuri de parcare cu vopsea albă. Fi-mi-ar silă.

Iar clădirea primăriei capitalei este desigur vizitată zilnic de un număr de persoane, care uneori mai vin şi cu maşina. Prin urmare, nu numai trotuarul, ci şi prima bandă, şi trotuarul de vizavi sunt ocupate de diverşi la orice oră din zi. Poze şi explicaţii first hand, uite-aici, nefiind din fericire singura care observă monstruozităţi din astea.

Aşa că hai să încercăm să facem ceva. Pe funcţionari n-o să-i convingem niciodată să nu-şi mai urce conservele pe trotuar, dar noi ăştia care avem treabă la primărie am putea să:

  • Ne plimbăm până acolo cu bicicleta sau cu rolele, Splaiul Independenţei fiind o arteră cât de cât ok pentru astfel de activităţi. Cu excepţia celor 200 m din faţa primăriei unde pe pista de biciclete sunt urcate gipane (deşi bordura trotuarului respectiv are vreo 10 cm).
  • Să luăm metroul până la Grozăveşti (vreo 500 m) de mers pe jos sau până la Semănătoarea (Petrache Poenaru) dacă avem timp de mişcare.
  • Să ne suim în 601 sau 607 care au staţii din km în km pe Splai. NB: autobuzele astea n-au circulat până nu şi-a mutat Oprescu sediul aici, lăsând toată zona dependentă de metrou timp de vreo 6 luni.

Asta pentru că e mult prea simplu să ne uităm la alţii şi să-i înjurăm când şi tu şi eu ne-am duce la primărie şi am ocupa aceleaşi „locuri de parcare”. Şi pe bună dreptate, dacă de la oamenii din primărie nu poţi să te aştepţi la mai mult, de ce să ai pretenţii de la un gigel de rând. Petiţie anyone? 😀 Ştergătoare ridicate? Bombardat paznicii cu întrebări şi sesizări? Făcut cu mâna la garcea pe motorete şi tricicluri care se învârt pe acolo şi explicat doleanţele? 021-9544? Statul (sic!) cu mâinile în buzunar n-o să ridice maşinile. 🙁

Reacții

Lasă un comentariu
  • Ars poetica

    În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.