O idee ne-exploatată corespunzător

22 iunie, 2010
Necategorizat | Comentarii?

Dacă îl întrebi pe Marianul cu bemve de rând ce-i lipseşte Bucureştiului, o să zică parcări. O să-şi înhesuie X6-le pe trotuar în continuare, dar o să zică frate, când o să facă ăştia parcări, o s-o las în parcare. Dacă îi întrebi acelaşi lucru pe băeţii verzi gen Bucurenci and co, o să zică parcări. Aşa nu şi-ar mai lăsa Marianul cu bemve X6-le pe pista noastră de biciclete. Corect?

Dacă mă întrebi pe mine, în Bucureşti e loc berechet pentru zeci de parcări la sol, pentru câteva (zeci de) maşini, uşor de făcut, uşor de întreţinut, uşor de luat bani. Unde? În toate spaţiile virane care stau aruncate printre clădiri, împrejmuite de garduri în spatele cărora nu se întâmplă nimic, cu buruieni crescute aiurea, cu proprietari, fără şanse să fie preluate de primărie să facă parcuri (a se citi ronduri de ciment cu fântâni în mijloc).

Ca ăsta:

Ce se întâmplă în poza de mai sus? Păi simplu. Nişte băieţi au tras o spălătorie şi un spaţiu de parcare pentru un număr destul de generos de maşini. Au şi nume, au şi reclamă, au şi tarife zilnice, orare şi abonamente. Sunt şi relativ în centru (pe Calea Călăraşi, lângă Hyperion) şi rău nu le stă. Investiţia a fost probabil în mare parte pietriş.

Mă gândesc că n-ar fi imposibil. Spaţii din astea avem şi pe străduţele de la Romană, şi pe la Universitate şi prin preajma mutanţiilor nelocuibili lăsaţi neterminaţi. Şi în Pipera şi la Unirea şi peste tot. N-avem însă proprietari de terenuri care să-şi dea seama că preţurile de vânzare n-or să înceapă să crească iar brusc, dezvoltatorii imobiliari au rămas fără bani şi basically pentru următorii câţiva ani au o bucată de pământ inutilă care stă.

Aşa că de ce nu? Investiţia e minimă, profitul iese (in pozele de mai sus abia se crăpase de ziua, mai pe la prânz se umple parcarea) şi uite cum duduie economia :P. Marian cu bemve e fericit, Bucurenci nu se mai loveşte de conserve, banul circulă, oraşul respiră. Probabil e prea greu să fim deştepţi, chiar şi pentru o cauză nobilă.

Oricum, proprietarul pare să nu fi abandonat chiar orice speranţă:

Reacții

Lasă un comentariu
  • Ars poetica

    În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.