O idee ne-exploatată corespunzător

Dacă îl întrebi pe Marianul cu bemve de rând ce-i lipsește Bucureștiului, o să zică parcări. O să-și înhesuie X6-le pe trotuar în continuare, dar o să zică frate, când o să facă ăștia parcări, o s-o las în parcare. Dacă îi întrebi același lucru pe băeții verzi gen Bucurenci and co, o să zică parcări. Așa nu și-ar mai lăsa Marianul cu bemve X6-le pe pista noastră de biciclete. Corect?

Dacă mă întrebi pe mine, în București e loc berechet pentru zeci de parcări la sol, pentru câteva (zeci de) mașini, ușor de făcut, ușor de întreținut, ușor de luat bani. Unde? În toate spațiile virane care stau aruncate printre clădiri, împrejmuite de garduri în spatele cărora nu se întâmplă nimic, cu buruieni crescute aiurea, cu proprietari, fără șanse să fie preluate de primărie să facă parcuri (a se citi ronduri de ciment cu fântâni în mijloc).

Ca ăsta:

Ce se întâmplă în poza de mai sus? Păi simplu. Niște băieți au tras o spălătorie și un spațiu de parcare pentru un număr destul de generos de mașini. Au și nume, au și reclamă, au și tarife zilnice, orare și abonamente. Sunt și relativ în centru (pe Calea Călărași, lângă Hyperion) și rău nu le stă. Investiția a fost probabil în mare parte pietriș.

Mă gândesc că n-ar fi imposibil. Spații din astea avem și pe străduțele de la Romană, și pe la Universitate și prin preajma mutanțiilor nelocuibili lăsați neterminați. Și în Pipera și la Unirea și peste tot. N-avem însă proprietari de terenuri care să-și dea seama că prețurile de vânzare n-or să înceapă să crească iar brusc, dezvoltatorii imobiliari au rămas fără bani și basically pentru următorii câțiva ani au o bucată de pământ inutilă care stă.

Așa că de ce nu? Investiția e minimă, profitul iese (in pozele de mai sus abia se crăpase de ziua, mai pe la prânz se umple parcarea) și uite cum duduie economia :P. Marian cu bemve e fericit, Bucurenci nu se mai lovește de conserve, banul circulă, orașul respiră. Probabil e prea greu să fim deștepți, chiar și pentru o cauză nobilă.

Oricum, proprietarul pare să nu fi abandonat chiar orice speranță: