Bun simţ în parcare

2 august, 2010
Necategorizat | Comentarii?

Ai putea să fii şi politicoasă, în condiţiile în care nu ţi-ai plătit parcarea.

Care parcare bineînţeles că e plătită de la începutul anului şi care politeţe în ale parcării s-ar manifesta în primul rând prin a nu parca maşina pe locul altcuiva pentru că e la umbră. Dar uneori e mai simplu să laşi bileţele anonime în parbriz dacă te trezeşti cu un ştergător ridicat. Până la urmă, ce era să fac? Mâine o luam de la început, că dacă nu era Golful, era un ditai gipan care ocupă două locuri.

Long story short, cineva îmi ocupă locul de parcare plătit, eu îi ridic un ştergător pentru că e a nu ştiu câta oară şi tot eu mă trezesc cu bileţele din astea dulci în parbriz. Anonime, asta mă deranjează, pentru că dacă ştiam a cui e maşina discutam mai simplu faţă în faţă şi rezolvam misterele.

Şi tot eu aveam acum un an obrazul prea subţire ca să-mi rog vecinii să ridice o rablă de pe locul meu (pe care nu parcase nimeni vreo doi ani, pentru că n-aveau ce) sau ca să-mi las maşina într-un colţ fără marcaje sau spirit de loc de la primărie, numai pentru că ştiam că e un vecin care parchează acolo în fiecare zi. Şi mă durea sufletul seara şi încercam să compun mesaje drăguţe pe care să le las prin parbrize (toate începând cu îmi cer scuze şi încheiate cu numele complet şi numărul apartamentului) pentru că habar n-aveam cine sunt oamenii respectivi şi pe la etaj îi găsesc.

Uneori am senzaţia că era mai simplu când băteam un bulevard cap-coadă seară de seară pentru un amărât de loc al nimănui. 🙁

Reacții

Lasă un comentariu
  • Ars poetica

    În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.