Tanti cu Passat

Am mai spus-o și pe Twitter, femeile la volan de Passat sunt pe-ri-cu-loa-se. Toată situația, comică altfel, nu poate să mă ducă cu gândul decât la o femeie care se roagă la infinit de iubit sau soț să-i împrumute mașina. Și ăla, într-o stare pre-orgasmică așa, îi confirmă că e mașina familiei sau că poate și ea să dea o tură cu fetele la un cico. Altfel nu prea văd ce femeie in her right mind ar alege un VW Passat ca mașină de oraș. De mers prin țară sau prin afară da, pentru București zic să rămâneți la C3-uri, Fabia și Mini.

Acum vreo săptămână mergeam liniștită spre serviciu dimineața când am dat de o bombă din asta. Era o tanti pe la vreo 45 de ani care se ținea bine de volanul unui Passat negru. Când era linie dreaptă, mai mult stătea. Când era curbă, trecea de două ori de pe o bandă pe alta de parcă era pe tarla și plimba vaci. Am depășit-o, după care s-a băgat iar în fața mea într-o curbă din asta, m-am plictisit iar în spatele ei la drum drept, pentru ca într-un final glorios să taie trei benzi ca să facă dreapta. Logică 0.

Azi după-masă am văzut cea mai mișto fază de trafic din ultima vreme, de-aia de-mi ies din pepeni imediat pentru că nu am o cameră montată pe bord. Eram în intersecția Elisabeta cu Academiei, venind dinspre Universitate. Și fix în mijlocul intersecției, toate mașinile se opresc buluc și încep să claxoneze aiuritor. Era o blondă într-un Passat care bloca banda 2 încercând să facă stânga pe Academiei. Pentru cine nu știe, strada Academiei are sens unic ȘI NU E ĂLA!! Încă mă întreb CUM dai să faci stânga, vezi că pe strada respectivă sunt mașini la stop, toate cu farurile spre tine și fără loc printre ele și insiști să stai acolo să se oprească ăia să-ți facă loc. Nu-i nimc, gagica a rezolvat problema: a făcut stânga pe următoarea stradă, pe Calea Victoriei, pe unde oricum e interzis la stânga, dar măcar sensul unic e potrivit.

În sfârșit, încă o poveste, nu cu un Passat, cu cu un VW Phaeton. Phaetonul ăsta arată el ca un Passat mai mare, dar e mai puternic, mai scump. În schimb trage tot la blonde, atât de bine încât am stat la un moment dat 5 minute să-l scoată una din parcare. Am stat, adică eu, cei din spatele meu și alte două benzi, pentru că mașina, în varianta ne-limuzină, are 5m lungime!

Până la proba contrarie, deci, nu vă mai lăsați Passatul pe mâna soției.