Tanti cu Passat

26 august, 2010
Necategorizat | Comentarii?

Am mai spus-o şi pe Twitter, femeile la volan de Passat sunt pe-ri-cu-loa-se. Toată situaţia, comică altfel, nu poate să mă ducă cu gândul decât la o femeie care se roagă la infinit de iubit sau soţ să-i împrumute maşina. Şi ăla, într-o stare pre-orgasmică aşa, îi confirmă că e maşina familiei sau că poate şi ea să dea o tură cu fetele la un cico. Altfel nu prea văd ce femeie in her right mind ar alege un VW Passat ca maşină de oraş. De mers prin ţară sau prin afară da, pentru Bucureşti zic să rămâneţi la C3-uri, Fabia şi Mini.

Acum vreo săptămână mergeam liniştită spre serviciu dimineaţa când am dat de o bombă din asta. Era o tanti pe la vreo 45 de ani care se ţinea bine de volanul unui Passat negru. Când era linie dreaptă, mai mult stătea. Când era curbă, trecea de două ori de pe o bandă pe alta de parcă era pe tarla şi plimba vaci. Am depăşit-o, după care s-a băgat iar în faţa mea într-o curbă din asta, m-am plictisit iar în spatele ei la drum drept, pentru ca într-un final glorios să taie trei benzi ca să facă dreapta. Logică 0.

Azi după-masă am văzut cea mai mişto fază de trafic din ultima vreme, de-aia de-mi ies din pepeni imediat pentru că nu am o cameră montată pe bord. Eram în intersecţia Elisabeta cu Academiei, venind dinspre Universitate. Şi fix în mijlocul intersecţiei, toate maşinile se opresc buluc şi încep să claxoneze aiuritor. Era o blondă într-un Passat care bloca banda 2 încercând să facă stânga pe Academiei. Pentru cine nu ştie, strada Academiei are sens unic ŞI NU E ĂLA!! Încă mă întreb CUM dai să faci stânga, vezi că pe strada respectivă sunt maşini la stop, toate cu farurile spre tine şi fără loc printre ele şi insişti să stai acolo să se oprească ăia să-ţi facă loc. Nu-i nimc, gagica a rezolvat problema: a făcut stânga pe următoarea stradă, pe Calea Victoriei, pe unde oricum e interzis la stânga, dar măcar sensul unic e potrivit.

În sfârşit, încă o poveste, nu cu un Passat, cu cu un VW Phaeton. Phaetonul ăsta arată el ca un Passat mai mare, dar e mai puternic, mai scump. În schimb trage tot la blonde, atât de bine încât am stat la un moment dat 5 minute să-l scoată una din parcare. Am stat, adică eu, cei din spatele meu şi alte două benzi, pentru că maşina, în varianta ne-limuzină, are 5m lungime!

Până la proba contrarie, deci, nu vă mai lăsaţi Passatul pe mâna soţiei.

Reacții

Lasă un comentariu
  • Ars poetica

    În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.