Parcare la Universitate?

23 martie, 2011
parcări | 2 reacţii

Nu vorbim despre parcare subterană cu 400 de locuri care se tot construieşte, chipurile, de astă vară. Ştiţi povestea: au început lucrările, au descoperit nişte morminte, parcarea e în limbo şi o să rămână aşa multă vreme.

Vorbim despre unde parcăm acum în zona Universităţii — fie că lucrăm sau învăţăm în zonă, fie că ne place să ne plimbăm prin oraş, pentru că undeva trebuie să-ţi laşi maşina când vrei să ajungi la cafenelele din centrul vechi şi pentru că dacă avem un buric al târgului, acolo e.

1. La Fântănă, Universitate şi Arhitectură. E parcare cu plată pe Edgar Quinet, Academiei şi Biserica Enei — 1,5 lei / oră de la 8 la 17, apoi plin de parcagii. Pe vremuri se găseau locuri şi în timpul zilei, de când nu mai există parcarea de la BCR e mai greu. Seara şi în weekend e ok.

2. La BCR. Păi la BCR nu mai e parcare că se construieşte ce ziceam mai sus. Mai sunt străduţele din spate, raiul parcagiilor. Se parchează pe câte două rânduri, în mijlocul străzii, se lasă maşina pe contrasens. Nu se respectă semnele de oprire interzisă (alea de pe strada Doamnei, de exemplu). Nu de alta, dar o maşină de la ridicări n-ar avea fizic loc printre celelalte. De evitat.

3. La Colţea. Sinceră să fiu nu m-am aventurat niciodată să găsesc locuri de parcare prin spatele spitalului. Teoretic îţi poţi încerca norocul, practic pare complicat. De investigat.

4. La TNB şi Batişte. Şi aici e de obicei omor. Parcarea din curtea teatrului nu se ştie în ce bază funcţionează. Pe vremuri era o parcare normală cu plată, azi e un afiş mare care spune ceva despre cumpărătorii de bilete la spectacole. Ultimele vreo două dăţi când am încercat să intru nu m-au lăsat la poartă. Există strada Tudor Arghezi în spate, cu locuri de parcare gratis, dar tot timpul ocupate.

5. Parcarea subterană de la Intercontinental. Opţiunea cea mai sigură, dacă e grabă mare. Costă de vreo 3-4 ori mai mult decât în restul Bucureştiului, dar îşi face treaba. Sunt două intrări: una pe Bălcescu colţ cu Ion Câmpineanu, cealaltă pe Tudor Arghezi colţ cu Batişte.

Ce fac eu? Evit zona pe cât posibil în timpul zilei. Dau o tură pe Edgar Quinet în speranţa că tocmai pleacă cineva, apoi mă enervez şi las maşina tocmai prin Piaţa Revoluţiei sau undeva în zona Pitar Moş – Dionisie Lupu – Icoanei. Easy like a Sunday morning.

Iar mersul pe jos n-a făcut niciodată rău nimănui.

Şi voi?

Reacții

2 reacții la “Parcare la Universitate?”

 1. hm pe 23 martie 2011 14:32

  Pe Calderon – venind dinspre Rosetti – am avut de cîteva ori noroc.
  În parcarea de suprafaţă de la Inter chiar poţi să intri cu bilete la teatru. Mă întreb dacă nu are rost să păstrez nişte bilete vechi la îndemînă, că nu ţi le verifică nimeni, doar tre’ să le arăţi în trecere.

 2. pif pe 24 martie 2011 11:45

  Veşti de ieri după-masă:

  La TNB e „pa” parcarea, e un afiş mare care spune că nu mai e funcţională din motivul „organizare şantier”.

  E vorba de proiectul cu refacerea teatrului – altă ispravă care mă îngrozeşte, ca de fiecare dată când e vorba de stricat ca să facem mai frumos…

Lasă un comentariu
 • Ars poetica

  În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.