Sensuri unice şi clădiri distruse

13 iunie, 2011
poveşti | Comentarii?

Ajung după mai bine de un an pe strada Dumbrava Roşie. Zi aleasă atât de prost încât să fie probleme cu traficul şi cu parcarea, doar o dată în an devine Arthur Verona pietonală, o dată în an aducem mucegaiul de tip Vama Veche în Bucureşti.

La Grădina Icoanei se parchează pe interzis. Nu-i nimic, asta se întâmplă şi în celelalte zile ale anului. În rondul de la intrarea în Parcul Ioanid sunt maşini abandonate şi în mijlocul drumului.

Fac un ocol pe Dacia, Dumbrava Roşie e stradă respectabilă cu sens unic. În sfârşit, cineva a gândit bulevardul cel mai frumos din capitală într-un mod logic: avem acum patru benzi, dintre care una este oficial dedicată parcărilor. Plus că au dispărut morcovii lui Oprescu din mijlocul drumului. Frumos, curat, sistematizat, speranţe mari privind deblocarea traficicului, mai ales după încheierea lucrărilor de la Piaţa Gemeni.

Ajung la intrarea pe Dumbrava Roşie şi încerc să reconciliez două noţiuni noi. Strada şi-a schimbat sensul unic. Casa Simona Lahovary de pe colţ nu mai este, iar în locul ei a rămas un doar şantier din altă lume. Am văzut în direct demolarea anul trecut, dar nu mă aşteptam să regăsesc azi cartierul Ioanid sub formă de dantură perfectă cu un dinte lipsă. E trist.

dumbrava-rosie

Reacții

Lasă un comentariu
  • Ars poetica

    În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.