ambuteiaje altfel

17 martie, 2008
Necategorizat | Comentarii?

O experienţă interesantă (NOT!) şi ieşită din comun e un ambuteiaj într-o zi însorită de duminică. Iar dacă spun că nici nu e vorba de DN1 la intrarea în Bucureşti, pun pariu că am captat încă vreo doi ochi atenţi. 🙂

Prin Pasajul Lujerului şi prin Militari n-am ce căuta în mod normal. Se mai întâmplă să ajung dacă trebuie s-o tai din Drumul Taberei spre Herăstrău sau spre centru, dar numai la ore indecente sau în zile indecente (zile indecente = zilele alea când mintea nu-ţi mai funcţionează pe modul scurtături, când Cantemir-pasaj-Magheru-Piaţa Victoriei pe banda a doua e cea mai normală rută posibilă — şi pe bună dreptate: oricum nu prea ai pe cine să ocoleşti).

Cum ziceam, azi am luat-o prin infamul pasaj şi am rămas la mijloc. Stând. Cu un radio care deja îşi pierdea semnalul, tramvaie (ahem, metroul uşor) trecând voios pe lângă mine şi mai încolo cu întrebarea îndreptăţită pe buze: va reuşi băiatul cu rabla din faţă să plece cu frâna de mână sau trebuie să mă opresc şi mai în spate!?

Şi-am tot „stat” până hăt în Crângaşi, aparent fără motiv. La un moment dat mi-am scos omniprezenta dar puţin folosita hartă şi am început să caut o cale de scăpare. Unde naiba să scapi când ai ajuns pe un pod!? Ce pod? Podul Ciurel, de care auzisem săptămâna trecută că va genera blocaje pentru că se lucrează. Păcat că n-am reuşit să fac legături până n-am văzut numele mare pe hartă. Cum spuneam, nu prea am treabă cu zona aia.

Întrebări: de ce se blochează circulaţia pe kilometri întregi dacă se lucrează pe o arteră adiacentă? (Aparent doar Splaiul era închis, n-aş zice că în mod normal sunt atâtea maşini care vor pe-acolo şi în mod excepţional şi-au schimbat ruta.) De ce nu se deblochează la prima intersecţie care oferă variante ocolitoare, ci mult mai încolo? De ce arterele astea frumoase cu două benzi punct, fără maşini parcate pe margine, cu ditai linia de tramvai separată mi se par groaznic de claustrofobice?

Pe de altă parte, thank God it was a sunny day. Având în vedere că pe acolo n-am trecut niciodată altcumva decât în viteză, abia acum am ajuns să observ cum arată zona (sa zicem, faţă de acum 10 ani când mai aveam treabă cu tramvaiul 41). Şi arată într-adevăr bine. Trotuare aranjate, oameni care se plimbă, parc, câteva clădiri noi, asfalt ok. Privelişte impresionantă de sus, din capul podului Ciurel asupra blocurilor din cartierul Crângaşi. Per total, ar fi meritat o poză. 🙂

Reacții

Lasă un comentariu
  • Ars poetica

    În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.