Profil: șoferul de Logan albastru

În jur de 30 de ani, căsătorit și eventual cu un copil mic. Ușor observabil prin prezența scaunului special în dreapta-spate. Conduce la ore de vârf pentru că trebuie să ajungă la jobul prost plătit la ora 9 și pentru că pleacă de acolo (cu direcția jobul prost plătit al soției fără permis) la ora 17. Mai conduce duminica, când se deplasează în Militari sau într-un oraș cu <50 000 de locuitori, la părinți sau socri.

Desigur, din aceleași motive enunțate mai sus, la volan poartă aproape întotdeauna costum — același — și ascultă Europa FM. Loganul a venit cu casetofon, iar cocoșul din casă a decis că mai bine cumpără jucării la copil și plătește rata la apartament decât să dea banii pe distracții de genul ăsta. Sau pe jante.

Șoferul de Logan albastru e calm în trafic. E obișnuit cu aglomerația și o acceptă. Știe pe ce bandă trebuie să se încadreze din punctul A până în punctul B și pe ea rămâne. Ocazional, mai lasă câte o muiere cu mașină de două ori mai scumpă să se bage în fața lui. Alteori nu știe cum să reacționeze: se întâlnește în intersecție cu… un alt șofer de Logan albastru. Acum cine mai are prioritate!?