Profil: şoferul de Logan albastru

12 martie, 2008
Necategorizat | Comentarii?

În jur de 30 de ani, căsătorit şi eventual cu un copil mic. Uşor observabil prin prezenţa scaunului special în dreapta-spate. Conduce la ore de vârf pentru că trebuie să ajungă la jobul prost plătit la ora 9 şi pentru că pleacă de acolo (cu direcţia jobul prost plătit al soţiei fără permis) la ora 17. Mai conduce duminica, când se deplasează în Militari sau într-un oraş cu <50 000 de locuitori, la părinţi sau socri.

Desigur, din aceleaşi motive enunţate mai sus, la volan poartă aproape întotdeauna costum — acelaşi — şi ascultă Europa FM. Loganul a venit cu casetofon, iar cocoşul din casă a decis că mai bine cumpără jucării la copil şi plăteşte rata la apartament decât să dea banii pe distracţii de genul ăsta. Sau pe jante.

Şoferul de Logan albastru e calm în trafic. E obişnuit cu aglomeraţia şi o acceptă. Ştie pe ce bandă trebuie să se încadreze din punctul A până în punctul B şi pe ea rămâne. Ocazional, mai lasă câte o muiere cu maşină de două ori mai scumpă să se bage în faţa lui. Alteori nu ştie cum să reacţioneze: se întâlneşte în intersecţie cu… un alt şofer de Logan albastru. Acum cine mai are prioritate!?

Reacții

Lasă un comentariu
  • Ars poetica

    În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.