ultimul drum

30 aprilie, 2008
Necategorizat | Comentarii?

… înainte de înviere.

My car is up for a face lift. Stricăciuni sunt mai multe, şi estetice şi de esenţă, iar toată treaba asta pare să dureze circa 1000 de ani. Azi în sfârşit a ajuns în service, după ce aseară a făcut vreo sută de kilometri aiurea prin oraş pe la marginea lui, doar cu mine, ca să nu mă uite. 🙁

Ne-am distrat testând jucăriile alea de pe Kiseleff, care nu funcţionează niciodată corect. La 60 arată 50, la 80 arată 75, asta pe sensul spre Arcul de Triumf, că pe partea cealaltă mai mult de 20 la oră se pare că n-aveam, hehe. Apoi, the classic: Otopeni şi retur, calea Victoriei, splai, roată la Palatul Parlamentului şi bd. Unirii cu căsoiul în oglinda din stânga. Parcă mergea mai bine, că ştia că azi în zori se termină distracţia.

Iar la 9:30 fix am parcat-o în curtea din Pipera unde aud că o să stea cel puţin 10 zile. Mai aud şi nenumărate lucruri bune despre mâinile pe care a picat, mai ales că sunt rapizi, ceea ce nu s-a prea adeverit. Dar bilanţ şi reclamă (pozitivă sau negativă) despre service facem la sfârşit. N-a plâns, deşi am dus-o la tăiere, la propriu.

Distracţia a început când mi-am dat seama că trebuie să ajung de singură înapoi în oraş. Aflasem că pot să iau un microbuz până la metrou, ceea ce ar fi rezolvat problema. Atâta că la metroul din Pipera n-am călcat în veci, nici în el şi nici pe lângă, cu niciun mijloc de transport. Din fericire, instinctul citadin nu mă înşeală niciodată şi am coborât fix în faţa gurii spre subteran, gură pe care însă n-am reperat-o fără ajutor şi numai după o plimbare extinsă prin faţa corporaţiilor din jur.

Stupid, butI got to see Pipera. Pipera care e o salată de murături asortate asezonată cu gropi, prin care se circulă gâtuit, cu străzi pe care abia încape o maşină, cu trotuare pe care ţi-e frică să mergi, cu zone prin care n-ai ce căuta cu piciorul şi cu scurtături inexistente. But, hei, living in the suburbs!

Reacții

Lasă un comentariu
  • Ars poetica

    În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.