Cum e cu Pasajul Basarab

23 august, 2009
intersecţii, trafic blocat | Comentarii?

Ştim că se construieşte, ştim că au fost probleme cu demolările şi cu electricitatea de prin zonă, dar nu ne interesează. Ne-ar interesa să fie gata, dar se pare că mai avem de aşteptat. De fapt, nu suntem singurii, se pare că şi alţii aşteaptă finalizarea Pasajului Basarab de vreo doi ani.

Cea mai recentă găselniţă e închiderea completă a podului Grozăveşti. S-a întâmplat într-o luni de iulie, când nu mai erau studenţi cărora să li se blocheze accesul în Regie. Şi ni s-a spus că durează două luni, din care una a trecut, iar pe cealaltă o aşteptăm cu interes să se scurgă (probabil ca să putem să ne plângem din nou că termenele astea nu se respectă niciodată).

Până atunci însă, trebuie să găsim căi ocolitoare, iar dacă drumul spre serviciu te obligă să treci în fiecare dimineaţă prin zonă, chestia asta devine vitală. Sigur că cel mai simplu e să iei metroul — deşi aud că şi în subteran se lucrează şi la Unirea nu se poate face trecerea dintre magistrale. Dar e vorba despre trafic şi şoferi, prin urmare căutăm soluţii supraterane.

1. Pe la dreapta:

Pe la dreapta de destul de simplu, pentru că se poate folosi parcarea Carrefour Orhideea. De la podul Cotroceni se merge înainte şi se ignoră atenţionările de drum blocat, se intră în parcare şi se iese în şoseaua Plevnei. Am observat că parcarea e deschisă mai nou şi noaptea, aşa că mă gândesc că e soluţie viabilă 24/7. După ieşirea de la Carrefour se intră într-un sens giratoriu provizoriu şi se urmăresc semnele. Se iese în şoseaua Orhideelor şi se face iar dreapta atunci când se blochează drumul. Aşa ajungem în Regie, unde se poate lăsa maşina şi traversa Dâmboviţa cu pejosul. Alternativ se poate bea ieftin tare!

2. Pe la stânga

Cum punctele de interes sunt în principal pe partea cealaltă a Dâmboviţei, aceasta ar fi opţiunea cea mai des utilizată. În primul rând e bine de ştiut că între Podul Cotroceni şi Podul Grozăveşti se circulă pe ambele sensuri pe partea cu Petromul (senul înspre Eroilor). În al doilea rând, dacă facem stânga la Podul Cotroceni şi ajungem la Piaţa Leul putem foarte uşor ieşi pe splai între Grozăveşti şi Semănătoarea. Bulevardul Vasile Milea e teoretic tot închis. Practic în intersecţie e un panou mare care spune că OMV te aşteaptă şi că se poate ajunge până la el :). Aşa că odată ce-am ignorat avertismentele cu Permis numai riveranilor, ajungem chiar la baza Podului Grozăveşti, de unde drumul te ghidează natural înspre prima ieşire pe splai.

Ambele variante au fost testate la ora 7 dimineaţa şi noaptea târziu şi, vară fiind, se circulă ca-n brânză. La ora 18:00 se aglomerază intersecţia de la Leul, dar de obicei e un garcea care descurcă problema. Sperăm că până se întoarce puhoiul de oameni din vacanţă vom aveam acces măcar pe pod, dacă la pasaj se pare că mai avem de salivat nişte luni bune.

Reacții

Lasă un comentariu
  • Ars poetica

    În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.