Șoferul de mașină albă

Eu le spun ambulanțe, alții le spun frigidere. În mod dubios sunt mai tot timpul curate, deși jegul din București are trebui să se vadă grupa mare pe alb-spital, ca și pe alb-perlat. Șoferul de mașină albă alege culoarea în funcție de preț sau de fiță, având în vedere că e standard la majoritatea modelelor. Să-i luăm pe rând:

1. Șoferul de gipan alb:

La prima vedere, albul de gipan e o fiță. La fel ca și iPhone-ul alb, care e mai scump. Albul perlat ar trebui să fie o culoare rară, destinată aleșilor. Probabil costă mai mult decât standardul, mai mult decât nuanțele metalizate, mai mult decât mașina întreagă. Dacă ai o mașină albă, ți se vede de departe valoarea.

La o analiză mai atentă, cine poate să facă diferența dintre albul perlat și albul standard, de spital, mai ales că mai des de o dată pe lună nu are cum să strălucească sub lumina soarelui? Așa că nu-i mai bine să investești în trapă sau în jante mai mari cu un țol? Eu cred că toți o fac. Mulți dintre șoferii de gipan își dau toată averea pe dotările mașinii și aleg nuanța standard pentru exterior. Și apoi o dau fiță.

2. Șoferii de limuzină albă

Aici e mai complicat, având în vedere că sunt unele modele care chiar arată bine pe alb. Cred că primordială tot fița rămâne, numai că e mai greu s-o dai în bară. Iar pentru o mașină cu care nu stai în trafic și pe care n-o târăști prin praf zi de zi, poate chiar merită. De obicei limuzinele albe sunt și cele mai curate și conduse de oameni care știu ce și de ce conduc. Dacă e vorba de un model mai rar, cu atât mai bine, dacă e doar un Passat (și cu numerele puse cu susul în jos, așa cum am văzut zilele trecute), e probabil vorba de un viitor șofer de Cayenne. Alb.

3. Șoferii de mașină sport albă

Cu mașinile sport sunt în dubiu. Pe de o parte sunt convinsă că unii au impresia că arată bine pe alb. La fel cum au impresia că varianta cu șasiul coborât și jante din aliaj de la un model de oraș e mașină sport. Golfuri, Astre, Leon, Civic, din astea. Pe de altă parte, dacă în sfârșit îți permiți să treci la un 1.8 și niște căluți, cred că e rezonabil să investești în dotări nu în culoare. Și totuși se vede: dacă sunt un pic tunate și foarte curate e clar că e vorba de dragoste nemărginită și mândrie, dacă zac săptămâni întregi sub noroaie e evident că exteriorul e mai puțin important.

În final…

4. Șoferul de Dacie albă. Model 1900 toamna.

Oare mai e nevoie să adaug ceva? 😛