Şoferul de maşină albă

31 august, 2009
Necategorizat | Comentarii?

Eu le spun ambulanţe, alţii le spun frigidere. În mod dubios sunt mai tot timpul curate, deşi jegul din Bucureşti are trebui să se vadă grupa mare pe alb-spital, ca şi pe alb-perlat. Şoferul de maşină albă alege culoarea în funcţie de preţ sau de fiţă, având în vedere că e standard la majoritatea modelelor. Să-i luăm pe rând:

1. Şoferul de gipan alb:

La prima vedere, albul de gipan e o fiţă. La fel ca şi iPhone-ul alb, care e mai scump. Albul perlat ar trebui să fie o culoare rară, destinată aleşilor. Probabil costă mai mult decât standardul, mai mult decât nuanţele metalizate, mai mult decât maşina întreagă. Dacă ai o maşină albă, ţi se vede de departe valoarea.

La o analiză mai atentă, cine poate să facă diferenţa dintre albul perlat şi albul standard, de spital, mai ales că mai des de o dată pe lună nu are cum să strălucească sub lumina soarelui? Aşa că nu-i mai bine să investeşti în trapă sau în jante mai mari cu un ţol? Eu cred că toţi o fac. Mulţi dintre şoferii de gipan îşi dau toată averea pe dotările maşinii şi aleg nuanţa standard pentru exterior. Şi apoi o dau fiţă.

2. Şoferii de limuzină albă

Aici e mai complicat, având în vedere că sunt unele modele care chiar arată bine pe alb. Cred că primordială tot fiţa rămâne, numai că e mai greu s-o dai în bară. Iar pentru o maşină cu care nu stai în trafic şi pe care n-o târăşti prin praf zi de zi, poate chiar merită. De obicei limuzinele albe sunt şi cele mai curate şi conduse de oameni care ştiu ce şi de ce conduc. Dacă e vorba de un model mai rar, cu atât mai bine, dacă e doar un Passat (şi cu numerele puse cu susul în jos, aşa cum am văzut zilele trecute), e probabil vorba de un viitor şofer de Cayenne. Alb.

3. Şoferii de maşină sport albă

Cu maşinile sport sunt în dubiu. Pe de o parte sunt convinsă că unii au impresia că arată bine pe alb. La fel cum au impresia că varianta cu şasiul coborât şi jante din aliaj de la un model de oraş e maşină sport. Golfuri, Astre, Leon, Civic, din astea. Pe de altă parte, dacă în sfârşit îţi permiţi să treci la un 1.8 şi nişte căluţi, cred că e rezonabil să investeşti în dotări nu în culoare. Şi totuşi se vede: dacă sunt un pic tunate şi foarte curate e clar că e vorba de dragoste nemărginită şi mândrie, dacă zac săptămâni întregi sub noroaie e evident că exteriorul e mai puţin important.

În final…

4. Şoferul de Dacie albă. Model 1900 toamna.

Oare mai e nevoie să adaug ceva? 😛

Reacții

Lasă un comentariu
  • Ars poetica

    În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.