De (ne)imaginat

19 octombrie, 2009
Necategorizat | Comentarii?

18:30. Adică ora la care se blochează traficul mai peste tot prin oraş. (Asta-i axiomă, esenţialul e să ajungi cât mai aproape de destinaţie înainte de 18:30.) Reuşisem să ajung până în intersecţia de la Unirii, venind dinspre Palatul Paralamentului. Coloana de maşini s-a oprit evident la stop, eu am aruncat o privire rapidă după spălătorii de parbrize probabil deja ascunşi prin canale — e mult prea frig chiar şi pentru mine — şi-am ridicat volumul muzicii.


Eu în maşină cânt. Cânt şi când nu sunt singură şi când mi se spune să tac. De fapt, în maşină am cele mai mari şanse să nu mă audă nimeni, aşa că de ce nu. La stop e într-adevăr o problemă, dar obişnuiesc să-mi asum obiceiurile de traficantă. Deodată apare el. Nu ăla de la Village People, ci ăla de-al nostru de la poliţia comunitară. Echipat exemplar. Avea şi carneţel de amenzi şi părea să fi încheiat satisfăcut un proces verbal. Bineîneţeles că m-a văzut şi-a ridicat o sprânceană. Eu i-am dat înainte, cum ziceam, mi-o asum. Plus că atâta vreme cât nu mă jucam cu niciunul din dispozitivele electronice din dotare, mai ales că oricum stăteam la stop, n-avea ce să zică.

Jur că am avut senzaţia că începe să dea din fund. Ok, am eu fantezii cu poliţişti, dar băiatul ăsta era magnific. S-au aprins şi luminile pe bulevard ca nişte reflectoare, maşinile se mişcau, eu cântam, el era poliţist. It’s fun to stay at the uaaaiemsiiieeei... Lipsă de somn, cu siguranţă. M-am trezit în momentul în care s-a urcat într-o maşină civilă. N-am înţeles. N-am îneţeles dacă am luat-o razna, dacă îmi imaginez aiureli sau dacă e de la trafic. Io aşa zic. Că altfel m-aş urca în metrou. Nu că-i mai bine să vezi poliţişti dansând pe stradă de cât să inspiri arome naturale prin mijloacele de transport în comun? Este?

Reacții

Lasă un comentariu
  • Ars poetica

    În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.