Până când începe să te enerveze

O fi foarte cute și glam să-ți dai cu părerea și să le faci poze unora și altora, să râzi de ei, să te lauzi cu scurtături care de care mai utile și să dai sfaturi din trafic. Este, că altfel n-am mai avea site. Problema cea mare e ce se întâmplă când lucrurile devin atât de perverse încât îți vine să țipi, oricât de fan Trafic de București ai fi.

Din cauza deșteptei ăleia cu Ibiza cu floricele care a blocat o intersecție întreagă și apoi se uita ca proasta la toți ăia care treceau milimetric pe lângă ea. Din cauza totntului care a oprit înainte să se facă galben. A polițistului care te-a oprit pe tine și nu pe ăla din față. A sutelor de cefe groase care nu numai că habar n-au de regului de circulație, dar nici de bun simț nu vor să audă. A ălora care se urcă în mașină numai când plouă și belesc ochii la trafic ca la televizor. A pietonilor care îți sar în față în mijlocul bulevardului (iar asta e o experiență de acum 20 de minute care m-a marcat profund) și nu-și dau seama de ce te albești brusc la față. Și a tuturor celorlalți care fac estimările temporale inutile.

Venea nenea să încaseze întreținerea între 6 și 7. În mod normal aș fi ajuns chiar mai devreme, dar cu toate scurtăturile, înjurăturile, lasă-mă nene și pe mine, plus ăștia de mai sus, am scos un amărât de 6:25. Nu știu unde-i nenea, o fi trecut deja. Și-o fi luat listuța și-o fi plecat pe jos fără ca eu să apuc să-i las bani.

Concluzia e că nu mai e nimic ca acum o lună. Iar teleportatul până la poștă în celălalt capăt al orașului înainte de ora 20, mersul la facultate, un banal ajuns acasă sau până în centru durează mult mai mult. Iar enervarea nu ajută, bineînțeles, la nimic.

One thought on “Până când începe să te enerveze”

  1. Nu stiu despre ce vorbesti dar ma bucur ca tu atragi tot traficul si la mine nu mai lasi. Duminica nu se pune.