Lecţia de condus #1

25 octombrie, 2009
Necategorizat | 1 reacţie

Dacă vrei să fii şofer în Bucureşti, o treabă e esenţială: cojones nu se măsoară în cât de repede poţi să mergi cu maşina. Asta chiar dacă (sau mai ales) maşina ta moare turată în timp ce eu abia ating acceleraţia.

Nu. Ca să conduci în Bucureşti trebuie să ştii următoarele lucruri:

– Pe care bandă să te încadrezi la semafor. Adică să ştii unde există semafor special pentru stânga, unde e liber la dreapta şi în principiu cam de pe care bandă ai şanse să pleci mai repede.
– Unde se poate merge pe prima bandă fără să dai peste o maşină parcată la 20 m.
– Când urmează o staţie de autobuz ca să-l depăşeşti din timp.
– Unde e interzis la stânga sau la dreapta ca să fii sigur că nu stai după diverşi când se pune verde. Discutabil, pentru că diverşi au tendinţa să facă stânga chiar dacă e interzis.
– Că uneori mersul între benzi are sens. Mai ales pentru că mersul încet pe banda din dreapta n-o să te ajute să faci la stânga.

Lista e bineînţeles deschisă (comentarii?), dar ca idee, dacă ai un Matiz verde cu număr de Ialomiţa şi îi dai tare în linie dreaptă, nu mă laşi să depăşesc sau să mă bag în faţa ta, asta nu-ţi garantează că vei ajunge înaintea mea la destinaţie. 😀

Reacții

1 reacție la “Lecţia de condus #1”

 1. mih pe 27 octombrie 2009 13:47

  As mai adauga:
  – cu totul surprinzator, in Bucuresti se merge mai repede pe banda cea mai apropiata de axul drumului si se depaseste prin stanga (aparent exista o lege nescrisa in diverse parti ale tarii de a conduce balena cu 30km/h pe mijlocul drumului in timp ce te astepti ca restul traficului sa depaseasca prin dreapta).
  – „cojones” se masoara in cat de putin astepti in ambuteiaje — daca ai prezenta de spirit si tupeu sa schimbi benzile, sa te infigi in cardul de masini care blocheaza cu nesimtire intersectia pe caroiajul galben, sa mai iei un sens interzis cand e cazul, etc.
  – santierele din trafic sunt perpetue, irationale si mereu surprinzatoare — ele iti pot transforma „scurtatura smechera” prin stradute intr-un cosmar din care nu te mai trezesti doua ore; dar ca sa-l parafrazez pe marele Toma: „asa-i in trafic” 😉

Lasă un comentariu
 • Ars poetica

  În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.