Fenomene inexplicabile

22 noiembrie, 2009
Necategorizat | 1 reacţie

O treabă pe care n-o înţeleg şi e destul de nouă încât să n-o accept fără să-mi pun întrebări e problema traficului de weekend. De când conduc n-am văzut să fie atâtea maşini în weekend pe stradă ca în toamna asta. Mai multe decât dimineaţa la 7 în cursul săptămânii, uneori mai multe şi decât seara la 7-8.

Nu înţeleg cum e posibil să fie blocat rondul de la Piaţa Protopopescu sâmbăta la prânz şi să trebuiască s-o iau pe scurtături ca să ajung în 10 minute la Universitate. Plus locuri de parcare lipsă în centru (şi nu e vară, să iasă lumea la terăsici), plus aglomeraţie la stop la orice oră. Am eu un barometru al trebii ăsteia, că văd de departe cum se circulă pe un anume bulevard şi mă hotărăsc dacă îl evit sau nu. Ei bine, dimineaţa de luni până vineri măcar mişcă ceva, sâmbăta şi duminica se stă.

Pe mine mă cam depăşeşte problema şi având în vedere că în weekend oricum şoferii sunt mai proşti (sorry, dar asta e) iese o harababură de nedescris. Adică na, mie îmi întoarce pe dos toate convingerile despre trafic. Explicaţii? 😛

Reacții

1 reacție la “Fenomene inexplicabile”

  1. nashu_mare pe 22 noiembrie 2009 18:25

    E criza, n-are lume de benzina decat de iesit in weekend. Si atunci ies toti soferii de duminica. Ce e de explicat? 😛

Lasă un comentariu
  • Ars poetica

    În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.