Pasajul Băneasa în cuvintele altora

Recunosc, eu nu mi-am mișcat fundul și șobolanul până în Pasajul Băneasa. O s-o fac, probabil când o să fie mai aglomerat și mai nasol și o să mi se pară degeaba. Alții însă și-au dat încă de ieri cu părerea:

1. Am trecut pe acolo, e jenant, o gaura in pamant cu becuri […], din înțelepciunea gmail.
2. Ceva mai consistent, pe blogul fără scuze.

În schimb am o altă problemă. Era evident că două benzi în plus nu pot prelua mașinile care stăteau pe și sub cele două pasarele din Băneasa (de fapt, coada a fost întotdeauna înainte de pasaj, de obicei după aeroport era liber). Mi s-ar fi părut normal să se caute o altă soluție pentru înmulțirea căilor de acces în oraș. Întrebarea e care?

Pentru că în zona aia nu se putea construi încă o stradă (ceea ce fie vorba între noi e ceva mai ușor decât săpatul unei gropi). Pentru că acolo toate terenurile sunt ale lu’ mama și ale lu’ baronul, și nu nene, n-avem nevoie de străzi ca să ajungem la cășile noastre burdușite în cartiere de blocuri orizontale. Oare ce se întâmplă cu șoseaua Pipera, de pildă, care e blocată de nu știu câtă vreme? Mai construiți? Mai construim, și dup-aia ne închidem în palate și vă dăm cu praf în ochi când trecem cu gipanu înspre cafenelele din Dorobanți.

Așa că la modul serios vă întreb, există oare o soluție, măcar teoretică prin care s-ar putea relaxa traficul în zona de nord a Bucureștiului? Hai să nu punem bombe la palatele baștanilor să ne facem noi stradă, dar oare prin câmpurile alea încă neconstruite nu s-ar putea trage două benzi de asfalt? Oare la lărgirea și modernizarea centurii mai lucrează cineva? Dar despre autostrada București-Ploiești ce se mai aude?

Pentru că un pasaj te scapă de un stop și le dă puncte electorale altora, dar nu îți dă înapoi orele pierdute în trafic. 🙁