Pasajul Băneasa în cuvintele altora

28 noiembrie, 2009
Necategorizat | Comentarii?

Recunosc, eu nu mi-am mişcat fundul şi şobolanul până în Pasajul Băneasa. O s-o fac, probabil când o să fie mai aglomerat şi mai nasol şi o să mi se pară degeaba. Alţii însă şi-au dat încă de ieri cu părerea:

1. Am trecut pe acolo, e jenant, o gaura in pamant cu becuri […], din înţelepciunea gmail.
2. Ceva mai consistent, pe blogul fără scuze.

În schimb am o altă problemă. Era evident că două benzi în plus nu pot prelua maşinile care stăteau pe şi sub cele două pasarele din Băneasa (de fapt, coada a fost întotdeauna înainte de pasaj, de obicei după aeroport era liber). Mi s-ar fi părut normal să se caute o altă soluţie pentru înmulţirea căilor de acces în oraş. Întrebarea e care?

Pentru că în zona aia nu se putea construi încă o stradă (ceea ce fie vorba între noi e ceva mai uşor decât săpatul unei gropi). Pentru că acolo toate terenurile sunt ale lu’ mama şi ale lu’ baronul, şi nu nene, n-avem nevoie de străzi ca să ajungem la căşile noastre burduşite în cartiere de blocuri orizontale. Oare ce se întâmplă cu şoseaua Pipera, de pildă, care e blocată de nu ştiu câtă vreme? Mai construiţi? Mai construim, şi dup-aia ne închidem în palate şi vă dăm cu praf în ochi când trecem cu gipanu înspre cafenelele din Dorobanţi.

Aşa că la modul serios vă întreb, există oare o soluţie, măcar teoretică prin care s-ar putea relaxa traficul în zona de nord a Bucureştiului? Hai să nu punem bombe la palatele baştanilor să ne facem noi stradă, dar oare prin câmpurile alea încă neconstruite nu s-ar putea trage două benzi de asfalt? Oare la lărgirea şi modernizarea centurii mai lucrează cineva? Dar despre autostrada Bucureşti-Ploieşti ce se mai aude?

Pentru că un pasaj te scapă de un stop şi le dă puncte electorale altora, dar nu îţi dă înapoi orele pierdute în trafic. 🙁

Reacții

Lasă un comentariu
  • Ars poetica

    În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.