Pif îşi ia o zi liberă

15 decembrie, 2009
Necategorizat | Comentarii?

Şi prin urmare se trezeşte pe la 11, se dă pe twitter şi se roagă să nu fie zăpadă afară când s-o ridica să se uite pe geam. Apoi îşi face o cafea, dă două ture prin casă şi se hotărăşte să meargă la cumpărături de chestii pentru maşină — pentru că dintr-un motiv sau altul nici măcar o cârpă n-am în portbagaj.

Situaţia se schimbă însă dramatic între momentul în care iese pe uşă şi momentul în care ajunge în parcarea de supermarket. Viteza medie de 15km/h nu e tocmai idealul, iar toţi idioţii care au plecat ne-echipaţi de-acasă sunt moartea, io măcar am cauciucuri decente, ca să fim înţeleşi.

Descoperiri: o gagică e în stare să cumpere anvelope de iarnă dintr-un hipermarket. Nu oricum, trei de-un fel şi al patrulea altfel. Benzinăriile sunt full, pentru că probabil juma de oraş s-a trezit că îngheaţă lichidul de parbriz în maşină. Stocul de măturici s-a terminat. În oraş e mai aglomerat decât într-o zi cu ploaie, deşi speram să rămână toate maşinile acasă.

No bun, mi-am luat ce-mi trebuia, am plecat şi două ore mai târziu am ajuns şi la palat, unde am parcat maşina şi nu mai intenţionez s-o mişc până nu se face cât de cât frumos. Mai cald măcar, pentru că poleiul e prea evil pentru gustul meu. Şi de fapt, nu pentru mine personal, cât pentru că imbecilii de pe stărzi care te pot lovi oricând. Da’ oricând. Pe la periferie pe unde e liber e cât de cât decent, în rest e un balamuc de care nu-mi era dor.

Pe mine scrie metrou şi taxiuri, ceea ce ar fi bestial, dacă n-aş avea probleme cu fundul de lume în care se găseşte blocul meu. Nu ştiu cum, dar la palat e deja noapte la ora asta, în două ore o să fie beznă şi plin de câini pe străzi, iar mâine dimineaţă când o să trebuiască să mă mişc spre serviciu probabil că o să alunec pe prima treaptă. Dar o să vină şi zile mai bune pentru bolidul de sub geam. 😛

Reacții

Lasă un comentariu
  • Ars poetica

    În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.