Pif își ia o zi liberă

Și prin urmare se trezește pe la 11, se dă pe twitter și se roagă să nu fie zăpadă afară când s-o ridica să se uite pe geam. Apoi își face o cafea, dă două ture prin casă și se hotărăște să meargă la cumpărături de chestii pentru mașină — pentru că dintr-un motiv sau altul nici măcar o cârpă n-am în portbagaj.

Situația se schimbă însă dramatic între momentul în care iese pe ușă și momentul în care ajunge în parcarea de supermarket. Viteza medie de 15km/h nu e tocmai idealul, iar toți idioții care au plecat ne-echipați de-acasă sunt moartea, io măcar am cauciucuri decente, ca să fim înțeleși.

Descoperiri: o gagică e în stare să cumpere anvelope de iarnă dintr-un hipermarket. Nu oricum, trei de-un fel și al patrulea altfel. Benzinăriile sunt full, pentru că probabil juma de oraș s-a trezit că îngheață lichidul de parbriz în mașină. Stocul de măturici s-a terminat. În oraș e mai aglomerat decât într-o zi cu ploaie, deși speram să rămână toate mașinile acasă.

No bun, mi-am luat ce-mi trebuia, am plecat și două ore mai târziu am ajuns și la palat, unde am parcat mașina și nu mai intenționez s-o mișc până nu se face cât de cât frumos. Mai cald măcar, pentru că poleiul e prea evil pentru gustul meu. Și de fapt, nu pentru mine personal, cât pentru că imbecilii de pe stărzi care te pot lovi oricând. Da’ oricând. Pe la periferie pe unde e liber e cât de cât decent, în rest e un balamuc de care nu-mi era dor.

Pe mine scrie metrou și taxiuri, ceea ce ar fi bestial, dacă n-aș avea probleme cu fundul de lume în care se găsește blocul meu. Nu știu cum, dar la palat e deja noapte la ora asta, în două ore o să fie beznă și plin de câini pe străzi, iar mâine dimineață când o să trebuiască să mă mișc spre serviciu probabil că o să alunec pe prima treaptă. Dar o să vină și zile mai bune pentru bolidul de sub geam. 😛