Vine iarna bine-mi pare, mi-am făcut asigurare

Ieri a nins în București. Nu mult, dar destul încât să îngheț un pic cu gândul la derapaje, polei, troiene și geamuri aburite. Culmea e că plănuisem cu o zi înainte să ajung la un service să se uite cineva la cauciucuri să-mi dea liber pentru iarnă sau să-mi recomande să le schimb. Și să le umfle cum trebuie, pentru că dintr-un motiv saul altul încă n-am apucat să-mi procur o pompă portabilă. Și nici o lopată, lanțuri, cârpe și lichid de parbriz pentru temperaturi extreme.

Nu faceți ca mine, pentru că riscul de accidente în timpul iernii e evident mult mai mare decât atunci când asfaltul e uscat și temperaturile optime. Iar dacă ignorați pregătirile, măcar din punct de vedere birocratic să fiți pe fază!

Mă refer bineînțeles la asigurări, în principiu la cea obligatorie. Nu știu cum poți să mergi cu mașina fără RCA, dar înțeleg că se întâmplă. Când nu ții în mod special la mașină, când nu ți-o bagă pe gât vreo firmă de leasing sau când ai mușchi destul de umflați încât să sfidezi garcea de pe străzi.

Cu toate astea, RCA este obligatorie și e ilegal să te urci în mașină fără să ai polița la îndemână. E de asemenea periculos, nu numai pentru trafic — pentru că până la urmă o bucată de hârtie nu te salvează de intrat în pom sau de la distrus trei mașini parcate. Dar RCA îți salvează portofelul și poți pleca cu mintea limpede mai departe dacă ai alunecat pe polei sau dacă nu vrei să investești în anvelope de iarnă.

Așa că aruncați un ochi pe asigurareamașinilor.ro, unde se găsesc cam toate informațiile necesare, plus posibilitatea de a găsi polița potrivită pentru stilul tău de condus. Iar dacă vrei să știi exact care este legislația și cine te poate ajuta mai departe, tot site-ul de mai sus este locul potrivit. Lectură obligatorie înainte de următoarea ninsoare! 😛

One thought on “Vine iarna bine-mi pare, mi-am făcut asigurare”