Vine iarna bine-mi pare, mi-am făcut asigurare

13 decembrie, 2009
Necategorizat | 1 reacţie

Ieri a nins în Bucureşti. Nu mult, dar destul încât să îngheţ un pic cu gândul la derapaje, polei, troiene şi geamuri aburite. Culmea e că plănuisem cu o zi înainte să ajung la un service să se uite cineva la cauciucuri să-mi dea liber pentru iarnă sau să-mi recomande să le schimb. Şi să le umfle cum trebuie, pentru că dintr-un motiv saul altul încă n-am apucat să-mi procur o pompă portabilă. Şi nici o lopată, lanţuri, cârpe şi lichid de parbriz pentru temperaturi extreme.

Nu faceţi ca mine, pentru că riscul de accidente în timpul iernii e evident mult mai mare decât atunci când asfaltul e uscat şi temperaturile optime. Iar dacă ignoraţi pregătirile, măcar din punct de vedere birocratic să fiţi pe fază!

Mă refer bineînţeles la asigurări, în principiu la cea obligatorie. Nu ştiu cum poţi să mergi cu maşina fără RCA, dar înţeleg că se întâmplă. Când nu ţii în mod special la maşină, când nu ţi-o bagă pe gât vreo firmă de leasing sau când ai muşchi destul de umflaţi încât să sfidezi garcea de pe străzi.

Cu toate astea, RCA este obligatorie şi e ilegal să te urci în maşină fără să ai poliţa la îndemână. E de asemenea periculos, nu numai pentru trafic — pentru că până la urmă o bucată de hârtie nu te salvează de intrat în pom sau de la distrus trei maşini parcate. Dar RCA îţi salvează portofelul şi poţi pleca cu mintea limpede mai departe dacă ai alunecat pe polei sau dacă nu vrei să investeşti în anvelope de iarnă.

Aşa că aruncaţi un ochi pe asigurareamaşinilor.ro, unde se găsesc cam toate informaţiile necesare, plus posibilitatea de a găsi poliţa potrivită pentru stilul tău de condus. Iar dacă vrei să ştii exact care este legislaţia şi cine te poate ajuta mai departe, tot site-ul de mai sus este locul potrivit. Lectură obligatorie înainte de următoarea ninsoare! 😛

Reacții

1 reacție la “Vine iarna bine-mi pare, mi-am făcut asigurare”

  1. nashu_mare pe 13 decembrie 2009 17:49

    Lanturi?

    /me ridica dintr-o spranceana.

Lasă un comentariu
  • Ars poetica

    În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.