Dintr-o prostie de intersecţie

25 februarie, 2010
Necategorizat | 1 reacţie

Am făcut azi o oră de la serviciu până acasă, deşi calculasem că n-are cum să dureze mai mult de 25 de minute. E adevărat că ploua, dar ora de vârf trecuse. Şi drumul era într-adevăr aproape gol, cu excepţia tâmpiţilor de ocazie şi a autobuzelor (dintr-un motiv sau altul în oraşul ăsta sunt din ce în ce mai multe).

În schimb într-o amărâtă de intersecţie dubioasă, aia din colţul căşii boborului de unde porneşte strada Haşdeu, era mare coadă. Într-un singur sens, adică erau multe maşini care voiau să meargă în sus spre Marriott. În rest pustiu şi în jos spre pod, şi înspre bd. Libertăţii. Numai că pentru că pentru bucureşteanul ieşit în trafic şi ploaie la ceas de seară aşteptarea e o chestie imposibilă, intersecţia era blocată cu totul. Ceea ce genera o coadă imensă şi pe sensul care coboară dealul şi pe cel care vine dinspre splai. Unde am şi stat. Complet aiurea, pentru că dacă maşinile s-ar fi mişcat conform semafoarelor, n-ar fi fost nicio problemă.

Băi nene, e aiurea să nu fie o vestă galbenă la locul şi momentul potrivit. Uneori sunt şi ei depăşiţi de situaţie, dar parcă fără şi cele mai banale situaţii de trafic devin misiuni imposibile pentru noi ăştia. Pfff.

Reacții

1 reacție la “Dintr-o prostie de intersecţie”

  1. nashu_mare pe 25 februarie 2010 21:12

    Cand ploua, ora de varf se lungeste. Prima si prima data din cauza alora mai speriati care pleaca mai devreme de la munca „sa nu prinda aglomeratia”. Din pacate pentru noi, astialalti, asta inseamna doar ca cei mai prosti soferi ies in strada de la inceput. Dupa aia, cu circulatia blocata, ies si ceilalti soferi si totul se pune pe pauza pana tarziu. Za end.

Lasă un comentariu
  • Ars poetica

    În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.