Cât despre Podul Grozăveşti…

21 septembrie, 2010
Necategorizat | Comentarii?

I-au dat deja drumul pe ambele sensuri, de vreo săptămână. Pe lângă cruciada mea personală, din care cred că-mi aduc aminte fiecare dimineaţă a lunilor petrecute ocolind prin Cotroceni, îmi place ce a ieşit.

Din punct de vedere al sensurilor de mers s-a revenit mai mult sau mai puţin la situaţia de dinainte de Pasajul Basarab. În partea dinspre Cotroceni-Eroilor-Izvor se circulă pe stânga Dâmboviţei când vii din centru şi pe dreapta ei când mergi spre Unirea. După Podul Grozăveşti se merge pe ambele sensuri, pe ambele maluri ale splaiului — ceea ce este logic, pentru că altfel ca să traversezi trebuie să ocoleşti prin Crângaşi. Chiar trebuie să ocoleşti.

Antenţie. Partea dreaptă a Dâmboviţei (cea cu Primăria Bucureşti, Politehnica, IDM, Sema Parc) e lipsită de sensul Grozăveşti-Ciurel pe primii 50-100m după pod. Se merge înainte (şi nu la dreapta), cu ocolire prin strada Alexandru Bordeanu. Mie mi se pare de bun simţ, mai ales că nu se mai formează o imensă coadă la făcut la drepta de pe pod şi că la ieşirea de pe sus-numita stradă (fosta singură ieşire spre splai când se lucra) e un mare semafor.

Rămâne de investigat malul cu Regia, dar trecând zilele trecute pe la Carrefour Orhideea, trebuie să recunosc că îmi place cum a ieşit intrarea din Şoseaua Orhideelor, cum arată parcarea reorganizată şi cum se desparte Pasajul Basarab în două imediat ce începe să coboare.

Dacă mie mi s-a prelungit somnul de noapte, tot ce mai sper e că vor da drumul curând la pasaj şi că va mai prelua din traficul de pe Grant şi de sub el.

Reacții

Lasă un comentariu
  • Ars poetica

    În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.