Cât despre Podul Grozăvești…

I-au dat deja drumul pe ambele sensuri, de vreo săptămână. Pe lângă cruciada mea personală, din care cred că-mi aduc aminte fiecare dimineață a lunilor petrecute ocolind prin Cotroceni, îmi place ce a ieșit.

Din punct de vedere al sensurilor de mers s-a revenit mai mult sau mai puțin la situația de dinainte de Pasajul Basarab. În partea dinspre Cotroceni-Eroilor-Izvor se circulă pe stânga Dâmboviței când vii din centru și pe dreapta ei când mergi spre Unirea. După Podul Grozăvești se merge pe ambele sensuri, pe ambele maluri ale splaiului — ceea ce este logic, pentru că altfel ca să traversezi trebuie să ocolești prin Crângași. Chiar trebuie să ocolești.

Antenție. Partea dreaptă a Dâmboviței (cea cu Primăria București, Politehnica, IDM, Sema Parc) e lipsită de sensul Grozăvești-Ciurel pe primii 50-100m după pod. Se merge înainte (și nu la dreapta), cu ocolire prin strada Alexandru Bordeanu. Mie mi se pare de bun simț, mai ales că nu se mai formează o imensă coadă la făcut la drepta de pe pod și că la ieșirea de pe sus-numita stradă (fosta singură ieșire spre splai când se lucra) e un mare semafor.

Rămâne de investigat malul cu Regia, dar trecând zilele trecute pe la Carrefour Orhideea, trebuie să recunosc că îmi place cum a ieșit intrarea din Șoseaua Orhideelor, cum arată parcarea reorganizată și cum se desparte Pasajul Basarab în două imediat ce începe să coboare.

Dacă mie mi s-a prelungit somnul de noapte, tot ce mai sper e că vor da drumul curând la pasaj și că va mai prelua din traficul de pe Grant și de sub el.