Mașinile, tot urâte

Designerii de haine s-au pliat pe așteptările și starea de spirit a publicului lovit de criză și în sfârșit pot să mă uit la o prezentare de modă fără să mă gândesc că n-aș purta hainele respective nici singură acasă. Parcă e mai bine, parcă e mai simplu, mai logic, mai cu spații albe și sens.

În schimb designerii de mașini nu știu ce învârt. Nu numai că există deja sute și zeci de mii de modele care fac același lucru, numai că se cheamă altfel, dar cele noi sunt mai urâte ca niciodată. Nu sunt un fan, trebuie să recunosc, nici al prezentărilor de modă, nici al mașinilor — adică noaptea când nu pot să adorm mai degrabă mă uit la un film sau citesc beletristică decât să mă învârt pe net după poze cu haine și mașini. Și totuși.

M-am trezit zilele trecute în drum spre serviciu în spatele noului Chevrolet Spark. De ceeee? De ce arată ca un extraterestru cu grila aia imensă pe față de zici că a moștenit-o de la frații mai mari și americani? De ce are becurile din spate ridicate de parcă îl trage cineva de fund în sus? Mai ales, de ce scrie pe el SPARK 1.5 când eu nu găsesc nicăieri pe net modele mai mari de 1.2? Jur că văd o bunică conducând unul verde brotăcel (culoare super pentru mașini, nu ziceți?) și strecurându-se printre benzi la semafor. Aaaah.

Și apoi sunt ăștia de la Ford. Pentru mine au fost întotdeauna o marcă respectabilă. Mașini bune și trainice, design oke, foarte pe gustul meu la primele generații chiar. Și-apoi a venit generația a treia. Țin minte cum m-am crucit acum un an când am văzut la Top Gear cum arată noua Fiesta.  M-am uitat și a doua oară și excluzând din nou varianta verde brotăcel am zis ok, era nevoie de un facelift. Numai că băieții au mers mai departe și fac și un nou Focus, care îmi pare rău, dar este tot ce n-ar trebui să fie un Focus la nivel de design. Iar ce mă roade cel mai tare e fontul pe care îl folosesc acum pentru eticheta cu modelul de pe fundul autovehiculului. Like what’s that supposed to be? Aaaaah.

În sfârșit, mai am o dramă. Ce vrea Ford Kuga să fie? Un fel de Focus dar mai offroadish, ok. Au mai încercat și alții, degeaba. E useless, e fără sens, e pe lângă, e urât. Mai departe mai ziceți și voi.

Disclaimer: în articolul ăsta vorbim doar despre design.

4 thoughts on “Mașinile, tot urâte”

  1. Majoritatea marcilor europene, dupa ultimele modele lansate, imi lasa impresia ca participa la concursul de design “Masina care seamana cel mai mult cu Honda Civic”. HatchBack umflat cu bot tip Prova intoarsa. (exemple unde doar sigla face diferenta:Seat Leon, Renault Megane, Opel Astra, Ford Fiesta etc)

  2. Da, dar Honda Civic ramane in continuare cea mai urata masina din cele enumerate. Concurenta nu are niciun rost.

  3. C’mon, Civic e chiar draguta daca te uiti la noile specimene.

    @Freesys Iar marcile asiatice sunt la fel ca alea europene IMHO. Pana la urma Mazda 3 e mai SF decat Astra si de fapt e aceeasi masina. Nu mai bine un muscle car de la mama lor?

  4. Pai Mustang GT sau Corvette Stingray sa ne luam pana la urma… dar are cineva programul de pomeni la PETROM?