Trafic pe Internet – 14-27 februarie 2011

27 februarie, 2011
links | Comentarii?

Probleme de trafic în anii 70. This is hilarious.

V-aţi gândit vreodată, în timp ce aşteptaţi cu nerăbdare în staţii, că tramvaiul, troleibuzul sau autobuzul nu întârzie din cauza neglijenţei personalului ITB?

Propagandă, clar. Imagini şocante pentru bucureştenii anilor 2000, clar. Măcar pentru secvenţele cu oameni agăţaţi de autobuze şi pentru lipsa de facto a traficului. Eu mă tot gândesc la nenea care şi-a pus vocea pe filmuleţ, dacă o mai fi trăit să vadă cum se circulă azi. Desigur, datorită vehicolelor, a ştrangulaţiei… (@Bukreş Blog)

Ooo, viaţa mea, ooo, maşinuţa mea. Mi-a rupt o lacrimă virtuală. Pentru maşinuţă, bineînţeles.

După ce citiţi, un singur comentariu femeiesc am: n-ai cum să-i spui unei doamne să parcheze cu spatele data viitoare. Femeile nu pot procesa informaţia asta, pentru că până înveţi să parchezi şi îţi dai seama că e de un miliard de ori mai uşor să parchezi cu spatele, pare ceva SF. Noi nu vedem maşinile cum le vedeţi voi, noi vedem bordul şi parbrizul, iar ce-i în spate e undeva departe în necunoscut. Nu ştim by default unde se termină maşina, nu ştim cum se învârte dacă tragem de volan. Nici măcar într-o simplă curbă nu realizăm că roţile din spate nu vor urma fix traiectoria roţilor din faţă (motiv pentru care doamna din poveste era convinsă că maşina o să intre cum plănuise ea).

Cât despre ce te poate învăţa un bărbat despre asta, e ca naiba. Nici cel mai potent instructor bărbat n-o să ştie să-i explice unei doamne din astea cum se parchează. Tre ori să vină o altă femeie şi să-i arate că se poate în limbaj feminin, ori să fie ea foarte motivată, feministă şi pasionată de volan. (@camionagiu)

Transfăgărăşan Winter Spikes. Filmuleţul meu favorit din ultima vreme. Cu dedicaţie băeţilor cărora le place să se dea noapte prin parcări. 😀 (@trafictube)

Reacții

Lasă un comentariu
  • Ars poetica

    În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.