Soluţii în trafic: Pasajul suprateran Mihai Bravu (2)

26 februarie, 2011
scurtături, trafic blocat | Comentarii?

Partea 2: cum ocolim zona Mihai Bravu

În primul rând, cred că dracul nu e aşa negru precum estimam. Nu ştiu care e situaţia dimineaţa, dar la prânz şi seara e poliţie în intersecţii şi nu mi s-a întâmplat să prind mai mult de un semafor. Iar noaptea e oricum liber. Presupun însă că în jur de ora 8 puhoiul de maşini care vine dinspre Piaţa Sudului ocupă imediat cele două benzi de mers rămase între Costache Stamate şi staţia de metrou Mihai Bravu.

Scurtături

1. De la Piaţa Sudului în direcţia centru (Tineretului, Unirea)

Dacă nu vreţi bătăi de cap, mergeţi pe partea cealaltă, pe Olteniţei şi Şerban Vodă până la Tineretului. Dacă e un ocol prea mare, se poate ocoli Calea Văcăreşti prin strada Pridvorului şi ieşi direct în bd. Tineretului (vezi hartă).

2. Dinspre centru înspre Berceni

Propunerea mea e oarecum counterintuitive, cum se zice, dar e testată. Din Văcăreşti există strada Abatorului care te scoate direct pe splai (vezi hartă). Pe splai se merge, aşa că nu te opreşte nimeni să mergi drept până la Vitan-Bârzeşti şi apoi să continui spre Berceni pe lângă Rin Grand Hotel, spital, morgă şi crematoriu (da, fix în ordinea asta). 😀 Pare un ocol mare, dar am observat că blocajul se formează la intersecţia Văcăreşti cu Tineretului şi cu Mihai Bravu, nu la intersecţia MB cu Splaiul Unirii. Asta pentru zilele când chiar e mega-ultra-super aglomeraţie.

3. Mihai Bravu între Văcăreşti şi Vitan

Fie că vii dinspre Dristor şi mergi spre Berceni sau invers, eu aş ocoli zona în timpul zilei. Cum exact e o chestie de alegere şi de destinaţie finală. Aleg o rută paralelă, de cele mai multe ori — stil mall Vitan, splai, Timpuri Noi, etc. În rest, e un oraş mare, knock yourself out. 😀

Deocamdată e totul ok, schimbările n-au fost nici pe departe la fel de dramatice ca cele din zona Grozăveşti acum 1 an jumate. Dar cred că mai e timp să ajungem şi acolo.

Reacții

Nicio reacție la “Soluţii în trafic: Pasajul suprateran Mihai Bravu (2)”

  1. Liviu Dragnea pe 29 martie 2013 14:29

    O scurtatura interesanta in Berceni dinspre Centura, Popesti Leordeni catre B-dul Metalurgiei si/sau Sos Turnu Magurele

    Daca vii dinspre linia de centura pe Sos Berceni in directia IMGB- Aparatorii Patriei, exact in dreptul Serciceu-lui Dacia Nesty faci stanga si apoi imediat dreapta in spatele serviceului si iesi in Strada INVATATORULUI. In capatul ei dai in Drumul Jilavei, stanga te scoate la metrou la Aparatori sau pe Turnu Magurele, dreapta te scoate in B-dul Metalurgiei, inspre Metro Berceni, Cimitirul Zavorancai etc. Scurtezi daca vrei sa ajungi in Brancoveanu, Drumul Gazarului, Pieptanari, Prelungirea Ferentari sau, mai departe spre Rahova, Sebastian, Drumul Taberei, Militari etc.

Lasă un comentariu
  • Ars poetica

    În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.