NU recomand: spălătoria Elite Car Wash din Colentina

12 februarie, 2011
sfaturi | 6 reacţii

Se făcea că venea primăvara (chiar se făcea, adică, pentru că două zile mai târziu a tras o ninsoare de toată frumuseţea). Maşina mea era atât de murdară încât lichidul de parbriz nu mai făcea faţă, geamurile laterale erau pline de găinaţi (mda, locuieşte sub un pom) şi practic orice deschidere a portbagajului se termina cu o tonă de praf aruncată pe fustă, pe cizme şi între dinţi.

– Ce-i de făcut, mă întreba maşina disperată?

– E de mers la spălătorie, zic.

– La care spălătorie?

– Păi nu la aia la care mergem de obicei, hai să profităm de oferta de pe Groupon şi să spălăm şi motorul, o dată pe an meriţi. 😀

Şi-am fost. Io cu gps-ul încorporat, ea cu caii albi putere, oraşul cu zgomotul şi haosul obişnuit. N-am găsit-o greu, deşi nu-i un cartier prin care mă vântur prea des, iar la prima vedere părea totul în regulă: spălătoria Elite din Colentina, 10 rampe de spălat maşina, vreo 3 băieţi fără ocupaţie (sue me pentru că îmi place să mă uit cum îmi spală maşina mai mulţi bărbaţi deodată), cafenea turcească înăuntru — unde ceaiul e bun, în schimb se poate întâmpla să te trezeşti singura femeie din încăpere şi să nu înţelegi o boabă nici de la televizor, nici din ce se vorbeşte, nici de pe eticheta sticlei de limonadă.

Enfin, am lăsat maşina pe mâna băieţilor, am băut un ceai, am verificat două mailuri. S-au ocupat de motor cu grijă, aplicând o pungă de plastic peste cutia cu siguranţe şi alte alea, să nu cumva să se strice ceva. Nu s-a stricat, deocamdată e totul în regulă. Şi-apoi au spălat-o. Exterior. Interior. Spumă, duşuri, aspirator. Geamuri, bord, tapiţerie.

La final nu părea nimic dubios, era doar un pic udă pe la interior. Am zis că n-am avut eu răbdare să se usuce. Până la urmă, apa nu face rău. Ciudat a început să devină după vreo 10 minute când mi-am dat seama că volanul şi schimbătorul sunt lipicioase. Am zis în continuare că sunt eu sărită de pe fix. A doua zi însă, am observat că TOT bordul căpătase o nuanţă albicioasă, care nu ieşea nici dacă încercam să-l frec cu şerveţele din alea speciale pentru maşină. Peste partea lucioasă a interiorului (nu vă gândiţi prea departe, nu e shiny, dar nu ştiu cum altfel să-i spun) parcă trecuse un uragan de cârpe şi prafuri — cu mâna pe inimă zic că dacă îl spălam eu la semafor cu degetul înmuiat în apă ieşea de o mie de ori mai bine.

Ce făcuseră specialiştii de la spălătoria Elite din Colentina? Au dat cu silicon prin maşină. But not to worry, iese cu apă caldă. Cel puţin aşa mi-a explicat un alt băiat, de la o altă spălătorie unde am fost de cel puţin 20 de ori şi a ieşit de fiecare dată perfect. Nu înţeleg în continuare de ce, nu mi-e clar ce-au făcut de fapt, dar ce e foarte sigur e că n-o să mai calc pe la ei. Şi aşa ar trebui să faceţi şi voi. Cât despre băieţii de la Groupon, voi nu verificaţi măcar aşa un pic ofertele? N-am muşcat din reclama cu maşina care devine o divă a şoselelor, dar mă aşteptam să primim o spălătură normală. Până la urmă am plătit, ba chiar am plătit şi o a două spălare ca să iasă siliconul lu’ peşte sau ce doamne iartă-mă s-au gândit turcii să-mi pună pe maşină. Nu ziceţi?

Reacții

6 reacții la “NU recomand: spălătoria Elite Car Wash din Colentina”

 1. neagu andrei pe 20 aprilie 2011 00:34

  MULTUMESC FRUMOS! chiar acum e o oferta pe groupon, si am vrut sa o cumpar, am dat cumparare si am zis, ia stai ma sa vad o parere pe net, si iata! stau si in zona dar nu am spalat niciodata la ei ;)) multumesc inca o data

 2. cristi pe 20 aprilie 2011 12:31

  bn k ai scris si pe net sa vada toata lumea, chiar vroiam sa ma duc sa spal masina acolo. thx

 3. danny pe 14 iunie 2011 00:40

  destepti,eu de 2 ani spal masina akolo fara probleme

 4. nicu pe 4 iulie 2011 09:49

  incercati spalatoria FURIOS WASH CLEAN care e tot pe soseaua colentina nr 407 m-i se pare unde sunt baieti care au experienta si stiu sa spele masini….
  eu am zis o data sa imi dea cu silicon si baietii mi-au zis ca ei nu folosesc asa ceva deoarece siliconu deterioreaza bordu si interioru in timp cu toate ca arata bine pe moment ca luceste…..interioru se curata doar de praf si se aspira…

  bafta in continuare

 5. Cip pe 20 octombrie 2011 10:09

  Am acelasi cumpon in fata si caut disperat o localizare pe harta a acestei spalatori. Nu dau de ea. In schimb am gasit comentariul asta. Ma gandesc ca decat da profit de „ocazie” mai bine salvez benzina si sunt mai castigat…Asa ca ii las sa se bucure de bani luati de la mine si las masina nespalata 🙂

 6. pif pe 22 octombrie 2011 00:25

  E la intersecţia Fundeni-Colentina. Nu ştiu ce sfat să-ţi dau, poate s-au pus serios pe treabă între timp 🙂 În schimb sunt curioasă dacă te-ai dus şi cum a fost.

Lasă un comentariu
 • Ars poetica

  În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.