Trafic pe internet — 7-13 februarie 2011

13 februarie, 2011
links | 1 reacţie

Gică contra moves on to Hala Matache. Un articol realist despre demolarea Pieţei Matache pentru a face loc bulevardului Uranus. Fun fact: în 24 de ani pif nu a ajuns niciodată la Piaţa Matache pentru că i s-a spus întotdeauna că e un loc periculos pentru o domnişoară. În contextul ăsta, ce preferi? Un cartier murdar şi periculos, dar cu o istorie pe care poţi doar să ţi-o imaginezi uitându-te la ruine SAU un bulevard pe care chiar se circulă? (@Bucharest Life)

Legătura dintre trecerile de pietoni şi staţiile de autobuz. Deşi observ zilnic cum pietonii traversează neregulamentar pentru că nu au zebră acolo unde se dau jos din autobuz, cred că e mai mult o chestie de educaţie decât de amplasare proastă a trecerilor. Zebrele stau bine la colţ, atât pentru cei care merg pe stradă, cât şi pentru maşini — cu condiţia ca toată lumea să respecte semafoarele şi marcajele. De ce nu facem asta? Pentru că ne-am obişnuit să fie haos şi pentru că trotuarele nu îţi oferă oricum continuitate de mişcare. N-au cum, dacă jumătate sunt populate de maşini şi cealaltă jumate de mobilier urban marca Piedone & co. Revin la ideea că mare parte din harababura din Bucureşti e cauzată de gestiunea proastă a trotuarelor, dar mai e mult până departe. (@nwradu)

Civilizaţie publică XVI: un oraş aglomerat. O perspectivă istorică asupra întrebării pe care ne-am pus-o toţi la un moment dat: ce fac bucureştenii în Bucureşti în mijlocul zilei? Aş continua discuţia în direcţia următoare: dacă acceptăm că există tipologii de bucureşteni care au treabă în oraş în timpul zilei, cum facem să ne adresăm lor (şi nu celor care citesc bloguri dintr-un birou corporatist) când vorbim despre civilizaţie, schimbări şi trafic? Nu, panourile care certifică operele de artă ale primăriilor nu se pun la socoteală. (@simply bucharest)

Studiu de fezabilitate: parcare supraterană Spitalul de Urgenţă Floreasca. O idee interesantă. O idee care ar trebui să-l preocupe pe Oprescu mai mult decât pasajul Mihai Bravu, măcar prin prisma profesiei. E inimaginabil ca un spital de frunte al Bucureştiului să nu aibă parcare şi ca intrarea să fie permanent blocată de maşini staţionate ilegal. Se va schimba ceva curând? Probabil că nu, mai ales în zonă, unde parcarea e o problemă şi duminica. În caz de urgenţă recomand urcarea maşinii pe un trotuar pe calea Floreasca. Dacă permite sănătatea şi timpul însă, sunt locuri în spate în cartier, iar mersul pe jos n-a omorât pe nimeni. Defilăm cu ce avem. (@camionagiu)

Reacții

1 reacție la “Trafic pe internet — 7-13 februarie 2011”

  1. Stefan pe 14 februarie 2011 15:38

    Mizeria aia de zona (matache), cuib de ciori clandestine, trebuia de mult curatata (demolata).

Lasă un comentariu
  • Ars poetica

    În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.