Cucerește intersecția 1: Piața Pache Protopopescu / Izvorul Rece

Începem o serie de mini-articole despre intresecțiile “speciale” din București. Pentru că m-am plictisit să le tot fac loc celor care merg înainte de pe banda de făcut dreapta și pentru că nu e foarte amuzant să vezi câte un accident la două săptămâni în același loc, din același motiv. Citiți mai jos și căscați ochii la semnele de circulație.

Aseară s-au ciocnit iar două mașini la Izvorul Rece. Clasic. El venea de pe Pache, dinspre Iancului, și intra în intersecție cu prioritate. Ea era în rond deja, venind de pe Carol și voia jumătate stânga, pe Ferdinand. Cam așa:

Ce s-a întâmplat? Doamna în roșu n-a acordat prioritate și s-a înfipt direct în mașina albastră. Banal, dacă nu s-ar întâmpla cam o dată pe lună.

Intersecția de la Piața Pache Protopopescu nu este un sens giratoriu. Dacă ajungi să te învârți pe-acolo nu înseamă că ai prioritate, dimpotrivă. Singurii care au drept de trecere sunt cei care merg pe direcția Iancului – Armenească, pe ambele sensuri. Adică cei care vin de pe bulevardul Pache Protopopescu și de pe bulevardul Carol I. Atât. În rest, există semne de cedează trecerea la ieșirea de pe toate celelalte străzi.

Prin urmare dacă încerci să faci stânga, trebuie să-i lași să treacă pe cei care vin din față, exact ca într-o intersecție clasică.

Iar dacă ai prioritate, n-ar strica să te asiguri că și cei aflați deja în rond știu asta. 😛