Cucereşte intersecţia 1: Piaţa Pache Protopopescu / Izvorul Rece

3 martie, 2011
intersecţii | Comentarii?

Începem o serie de mini-articole despre intresecţiile „speciale” din Bucureşti. Pentru că m-am plictisit să le tot fac loc celor care merg înainte de pe banda de făcut dreapta şi pentru că nu e foarte amuzant să vezi câte un accident la două săptămâni în acelaşi loc, din acelaşi motiv. Citiţi mai jos şi căscaţi ochii la semnele de circulaţie.

Aseară s-au ciocnit iar două maşini la Izvorul Rece. Clasic. El venea de pe Pache, dinspre Iancului, şi intra în intersecţie cu prioritate. Ea era în rond deja, venind de pe Carol şi voia jumătate stânga, pe Ferdinand. Cam aşa:

Ce s-a întâmplat? Doamna în roşu n-a acordat prioritate şi s-a înfipt direct în maşina albastră. Banal, dacă nu s-ar întâmpla cam o dată pe lună.

Intersecţia de la Piaţa Pache Protopopescu nu este un sens giratoriu. Dacă ajungi să te învârţi pe-acolo nu înseamă că ai prioritate, dimpotrivă. Singurii care au drept de trecere sunt cei care merg pe direcţia Iancului – Armenească, pe ambele sensuri. Adică cei care vin de pe bulevardul Pache Protopopescu şi de pe bulevardul Carol I. Atât. În rest, există semne de cedează trecerea la ieşirea de pe toate celelalte străzi.

Prin urmare dacă încerci să faci stânga, trebuie să-i laşi să treacă pe cei care vin din faţă, exact ca într-o intersecţie clasică.

Iar dacă ai prioritate, n-ar strica să te asiguri că şi cei aflaţi deja în rond ştiu asta. 😛

Reacții

Lasă un comentariu
  • Ars poetica

    În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.