Cucerește intersecția 3: Bulevardul Elisabeta cu Strada Academiei

Click pe link pentru a citi celelalte articole din seria Cucerește intersecția.

Dacă săptămâna trecută aveam o problemă cu intersecția de la Universitate, de data asta avem o problemă cu… “următoarea”.

Aici însă lucurile sunt mai simple (și totuși atât de complicate pentru unii).

La stop sunt trei benzi, din care una pentru dreapta pe Academiei. Așa e marcajul, așa e logic. Celelalte două merg înainte. Nu de alta, dar strada Academiei e cu sens unic. Nu râde, am surprins o tanti într-o dimineață încercând să facă STÂNGA acolo.

Ce se întâmplă în realitate? Păi în primul rând sunt o groază de autobuze și troleibuze care se chinuie să intre de pe banda 1 pe a doua. Și tre să le lași, ce-o să faci? Și apoi sunt o groază de nesimțiți care se bagă pe banda 1 în fața autobuzelor oprite în stație și apoi nu pricep de ce n-au prioritate la înainte.

Ca și la Universitate, e enervant și situația corupe fluiditatea traficului. Cască deci ochii la marcaje. 😛

Cu cât stau să mă gândesc mai mult, cu atât îmi dau seama că sunt schimbări mici în comportamentul șoferilor care ar face un pustiu de bine în trafic.

3 thoughts on “Cucerește intersecția 3: Bulevardul Elisabeta cu Strada Academiei”

  1. De fapt e cam obligatoriu sa dai prioritate mijloacelor de transport, existand macaj in sensul asta. Si, daca in intersectia asta se mai circula cat de cat organizat, marcajul de dirijare existand de multa vreme, la urmatoarea intersectie, de la Cercul Militar National, de unde autobuzele au banda speciala, si se trece practic la circulatie pe 2+1 benzi, se intampla ca cel care a circulat pe banda a doua inainte de semafor sa isi continue circulatia fara sa vada ca drumul serpuieste. Daca te-a prins chestia asta pe prima banda, esti fortat direct pe banda de autobuze sau, de cele mai multe ori, esti blocat de masinile parcate acolo.

  2. E funny. Dupa vreo doi ani de mers pe-acolo every fucking morning e ca picatura chinezeasca. Cred ca as putea sa anticipez ce se intampla in intersectiile astea si cu ochii inchisi :)) Ma bucur ca nu sunt singura.

    Dar ideal ar fi sa facem ceva, inca lucrez la taking over the traffic si la gasit solutii.