Aşa nu!

20 martie, 2011
întâmplări | Comentarii?

Duminică seara. Acasă, în sfârşit. Foame. Bineînţeles, lipsă de carbohidraţi în cămară. Adică n-aveam pâine şi mie mi-e greu fără.

M-am reîmbrăcat tacticos, am ieşit din bloc şi… m-am urcat în maşină pentru un drum de 500 de metri până la chioşc. 500 m cu câini şi noapte, granted, dar totuşi 500 de metri pentru care a durat mai mult să parchez maşina (şi eu n-am probleme cu asta).

Să nu vă faceţi o impresie greşită, nu obişnuiesc să mă urc în maşină ca să merg până la colţ, de obicei îmi găsesc drumuri mai complexe de făcut, ca să am un pretext. 😛

Ce vreau să spun e că am greşit.

De fapt, că suntem mult prea mulţi care greşim.

E adevărat că acum stau relativ departe de mijloacele de transport în comun şi că nu-mi mai permit aventuri ca altă dată. Pe vremuri foloseam maşina numai dacă urma să ajung târziu acasă, în weekend şi când trebuia să ajung în partea cealaltă a oraşului. Altfel, mers pe jos şi metrou scria pe mine, chiar şi când aveam de cărat câte ceva. Fără regrete.

E adevărat că am loc de parcare acasă şi în faţa chioşcului şi nu mă gândesc la timpul pierdut învârtindu-mă aiurea. Nici nu mi-aş fi pus problema să mai scot maşina dacă era aşa.

Dar cu toate astea, e greşit.

E greşit să stai lângă metrou şi să insişti să mergi cu maşina.

E greşit să te învârţi în timpul zilei între Universitate şi Romană, când în 10 minute maxim mergi pe jos oriunde în zonă.

Nu e ok să te revolţi că nu găseşti loc de parcare în centru şi la oră de vârf, dar să nu-ţi treacă prin cap să parchezi mai departe şi să faci o plimbare.

Nu e ok în contextul Bucureşti, dar nici în context general.

Şi dacă n-ar fi aşa mulţi oameni care fac din astea, poate ar fi mai simplu pentru toţi.

Reacții

Lasă un comentariu
  • Ars poetica

    În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.