Jurnal de şantier. Pasajul Mihai Bravu. Nesimţiţii

26 martie, 2011
trafic blocat | Comentarii?

Lucrările la Pasajul Mihai Bravu merg înainte — nu de alta, dar n-au cum să meargă înapoi pentru că nu e nimic de dărâmat.

Între timp ne-am obişnuit cu traficul sugrumat, poliţia îşi face treaba în intersecţii la ore de vârf şi cei mai plictisiţi dintre noi am învăţat să ocolim zona cu totul.

Au apărut însă nesimţiţii. Sunt câteva puncte unde s-a blocat virajul la stânga şi cel puţin unul unde a fost interzis întotdeauna. Totul e semnalizat cu o droaie de „obligatoriu înainte” şi e destul de clar că dacă vrei neapărat la stânga blochezi şi intersecţia şi pe ăia din faţă şi pe ăia din spate şi tot. Doar acum sunt două benzi, nu patru.

Rezultatul e că una din două benzi e blocată la fiecare semafor verde, deci sunt de două ori mai puţine maşini care trec de intersecţie.

Pentru şoferii bucureşteni nu prea pare să conteze, însă. O fi de la ideea de şantier care le dă impresia că orice e pemis. O fi de la restricţie în sine, deşi e vorba de un ocol de 100 de metri. Sau e pur şi simplu nesimţire.

Încă o dată — cele mai multe probleme în traficul de Bucureşti pornesc de la mine şi de la tine, nu de la Oprescu şi nici de la poliţie.

Reacții

Lasă un comentariu
  • Ars poetica

    În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.