Cucereşte intersecţia 4: Corneliu Coposu cu Sfânta Vineri

28 martie, 2011
intersecţii | Comentarii?

Click pentru celelalte articole din seria Cucereşte intersecţia

De data asta vorbim despre o intersecţie pe care atât de mulţi şoferi o abordează greşit, încât a devenit normal.

Ce ar trebui să se întâmple conform marcajelor?

Vii de la Unirea în direcţia Calea Călăraşilor şi la prima intersecţie cu semafor ai trei benzi. Prima e pentru dreapta pe Sfânta Vineri. A doua pentru mers înainte. A treia e pentru înainte şi stânga. În afară de asta, imediat după intersecţie e o bordură în mijlocul drumului care separă linia de tramvai de benzile pentru maşini. Practic cele două benzi care merg înainte ar trebui să se deplaseze puţin înspre dreapta.

Ce se întâmplă de fapt?

Primele două benzi merg drept înainte, iar de pe a treia se face doar la stânga. Dacă ai fost neinspirat şi te-ai gândit că lucrurile o să funcţioneze cum scrie la carte (de fapt, cum e marcat pe asfalt) ai încurcat-o. De pe banda a treia n-ai nicio şansă să mergi înainte. Vei rămâne blocat în faţa bordurii de care vorbeam, cu un sincer Fuck între dinţi, între timp ce băieţii de pe banda 2 zboară liniştiţi înainte pe banda ta.

Chestia e că nici sistemul ăsta împământenit nu e rău. Adică se poate şi aşa. Problema e că de-aia există marcaje, ca să respectăm toţi aceleaşi reguli. Sau nu?

Reacții

Lasă un comentariu
  • Ars poetica

    În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.