Dacă tot n-avem parcări, să mai eliminăm din ele

8 iunie, 2011
parcări | Comentarii?

Nu ştiu dacă obişnuiţi să vă plimbaţi prin Pipera (adică plantaţia Pipera, nu localitatea) cum am făcut eu în ultimele câteva săptămâni. Dar cu siguranţă aveţi o idee despre faptul că în afară de parcările business centerelor, de altfel destul de generoase în aparenţă, problema locurilor de parcare e destul de groasă.

Am reuşit să identific o parcare probabil privată, cu vreo 30 de locuri, despre care însă nu am reuşit să aflu detalii. În afară de asta, observ că lumea îşi abandonează maşinile pe trotuare. Circulaţia pietonilor părea să fie o problemă secundară, mai ales atunci când spaţiul liber lăsat de maşini pe trotuare e ocupat de cablurile tăiate de pe stâlpi — singura soluţie pentru cei care merg pe jos: linia de tramvai.

Până zilele trecute, când trotuarele din Pipera au primit tratament de Bucureşti: s-au montat stâlpi care blochează accesul maşinilor. Yay pentru pietoni, naşpa pentru şoferi, dar întrebarea mea e una singură: cum dumnezeii primăriei să investeşti în stâlpii lui papuc şi să laşi trotuarele să arate în continuare ca după bombardament?

Stalpi-trotuar-pipera

Stâlpi pe trotuarele din Pipera

trotuare-bombardate-pipera

Trotuare bombardate în Pipera

Reacții

Lasă un comentariu
  • Ars poetica

    În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.