băi, deci mie îmi place.

14 septembrie, 2009
Necategorizat | 5 reacţii

Traficul. Chiar îmi place. Îl prefer, bineînţeles, atunci când sunt la mine în maşină. Dacă aş fi în tramvai şi aş sta pe loc din cauză că şina este blocată de maşini, nu mi-ar plăcea.

Nici nu ştiu de unde să încep argumentarea, pentru că totul va duce categoric la admonestări din partea voastră. Dar acum trebuie să mă înţelegeţi: dacă eşti şofer şi vrei să rămâni întreg la minte, trebuie să îţi placă traficul. Iar singura cale de a ajunge să îţi placă traficul, este să devii parte integrantă a lui. Cum să o zic eu frumos… N-am cum. Trebuie să fii la fel de bou ca toţi boii din jurul tău. Numai aşa le poţi înţelege comportamentul şi îi poţi lovi la boaşe. Că şi pe boi îi doare când le dai la boaşe. Recunosc: blochez şina de tramvai, depăşesc coloane, întorc pe dublă linie continuă şi niciodată nu stau la coada de urcare pe podul grant. Mă bag porceşte în faţă. Dar semnalizez înainte! De fapt, semnalizez întotdeauna. Şi zic mulţumesc, şi zic cu plăcere, şi las întotdeauna să îmi treacă în faţă oricine semnalizează, şi nu blochez niciodată intersecţii, ba chiar am coborât odată pentru a dirija circulaţia într-o intersecţie blocată. Şi flirtez la volan. It’s part of the fun. Ascult muzică dată tare, dar mereu cu geamurile închise. Iar la semafor o dau mai încet. Fac karaoke, şi la semafor nu mă opresc. Măcar să îi distrez şi pe alţii, şi aşa sunt toţi tensionaţi în trafic.

Deci nu mă simt vinovată. Nu mă port ca gloata, am împrumutat doar câteva caracteristici ale ei, cât să mă ajute să supravieţuiesc în mulţime. Şi promit solemn că pe măsură ce o să se civilizeze comportamentul maselor în trafic, o să renunţ la porceli. Cu drag chiar.

Deci mie îmi place traficul.

Am zis!

A voastră Miki, cea necivilizată şi totuşi civilizată în trafic.

Reacții

5 reacții la “băi, deci mie îmi place.”

 1. pif pe 14 septembrie 2009 22:37

  Dacă nu-i poţi învinge, alătură-te lor. 😀

 2. miki pe 14 septembrie 2009 22:42

  as simple as that! 🙂

 3. Omu' cu inflaţia pe 15 septembrie 2009 00:05

  O să se civilizeze traficul, pentru că n-or să mai existe mase în trafic, deoarece că numărul maşinilor va fi împuţinat dramatic de efectele catastrofale ale crizei.

  Şi, în altă ordine de idei, ai uitat să te lauzi cât de bine parchezi.

 4. miki pe 15 septembrie 2009 16:05

  kkt, da, asa e: parchez senzational! de fapt, conduc senzational. ca mi se pare ca nu am spus asta suficient de clar ;))

 5. Anna pe 15 septembrie 2009 18:01

  geniaaaaaal!!! 😀 parol!

Lasă un comentariu
 • Ars poetica

  În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.