de sus

14 septembrie, 2009
Necategorizat | Comentarii?

Când nu locuiam în mirificul oraş cu trafic mult şi ameţitor, obişnuiam să-mi încep zilele uitându-mă la imaginile preluate de nişte camere aflate prin intersecţii. Pe vremea aia erau împrăştiate pe diverse site-uri pe care le aveam în bookmarks, internetul mergea cu hopuri şi eu n-aveam nicio treabă cu ce se întâmplă de fapt aici. Dar era liniştitor.

Apoi, când activităţiile mele zilnice nu erau niciodată aceleaşi şi trebuia să-mi aleg un drum spre diverse zări la ore care mai de care mai dubioase, mă uitam iar după camere. Vedeam pe unde e blocată circulaţia, ce intersecţii sunt de evitat şi aşa mai departe. De data asta nu mai era liniştitor, era folositor.

Se pare că între timp cineva s-a gândit să adune toate camerele într-un singur site şi să mai adauge şi alte informaţii. E vorba de Live Trafic, şi e o sursă bună şi pentru diverse alte treburi legate de subiectul ăsta.

Singurul dezavantaj ar fi că e mai greu să profiţi de el atunci când eşti chiar în trafic. De-aia aveam noi cont de twitter, pentru cine vrea să ştie care-i treaba direct @dintrafic. 😀

Reacții

Lasă un comentariu
  • Ars poetica

    În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.