Trafic pe repeat

13 septembrie, 2009
Necategorizat | 2 reacţii

E foarte amuzant când ai în fiecare zi acelaşi drum, la aceeaşi oră. La un moment dat partenerii de trafic încep să se repete. De la est la vest prin oraş, la 7 dimineaţa şi pe la 17:30, avem:

– Dacie albă, 1900 hăhăhă, din aia de abia se mai ţine. Număr de MAI. Cu băeţii în ea. Adică nişte cocărdei în uniformă care o ambalează până la dumnezeu imediat ce scapă de stop. Şi cu salivă la colţurile gurii atunci când treci pe lângă ei.

Nebuna. Ford Escort mov. Ochelari de soare, muzică foarte tare, motor foarte zgomotos. Număr cu ZZZ. Gagica merge foarte bine, da’ mă sperie de fiecare dată.

Corporatistul. Din spate e un Golf un pic tunat, cu evacuare preparată. Un stiker galben pe fund, ca orice Golf negru care se respectă. La volan un băiat la costum, abia trezit din somn sau beţie. Se opreşte undeva pe la Unirea.

– Motociclistul cu iapa portocalie care mă depăşeşte întotdeauna la deal, întotdeauna pe dreapta.

– Motociclistul pe care scrie slick de sus până jos care se strecoară printre maşini la semafor.

Baştanul cu X6 negru, număr provizoriu de Ilfov care se opreşte pleaşcă în mijlocul bulevardului de fiţe, ca să facă stânga peste linia dublă continuă. Zilnic. Uneori îi iese. Din trei mişcări pentru că, newsflash, un X6 e mare şi are nevoie de mai mult de două benzi ca să întoarcă.

– Nenea cu merţan limuzină care coboară dealul Cotroceni cu cel mai calm zâmbet din lume. Şi ascultă Mozart şi Beethoven, uneori tare, mai ales atunci când se stă şi aude tot poporul.

To be updated. Mai are cineva din ăştia?

Reacții

2 reacții la “Trafic pe repeat”

 1. Dara pe 13 septembrie 2009 15:31

  Da! Eu! La ora 8.20 dimineata:
  – papucul alb de firma cu muncitor la volan si nr CNP
  – citroenul verde praz cu doua dungi negre de pe capota pana in spate cu un tip care nu se lasa niciodata depasit
  Iar seara Leonul alb spalat impecabil cu nr TFL, condus cand de el cand de ea.

 2. pif pe 13 septembrie 2009 16:21

  Dara! Welcome.
  Cred că facem colecţie.

Lasă un comentariu
 • Ars poetica

  În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.