Constatarea amiabilă

17 noiembrie, 2009
Necategorizat | Comentarii?

Să zicem că ţi-ai lovit maşina. Pardon, să presupunem că ai dat peste un elefant în jungla bucureşteană şi n-ai putut să te fereşti. Toată lumea ştie că elefanţii nu văd, nu aud, sunt mari şi urâţi şi nici n-au timp să stea la discuţii. 😀

Dar te-a lovit. Sau l-ai lovit. Şi aţi trecut deja peste discuţia de rigoare despre care e mai prost. Ce faceţi? Mergeţi la poliţie? Staţi la cozi intermindabile şi vă rupeţi coastele în faţa agentului pentru că nimeni n-a fost de vină? Pierdeţi o zi întreagă pentru asta?

Ei bine, dacă aveţi amândoi asigurare, nu mai e nevoie. Constatarea amiabilă s-a introdus de ceva vreme şi pe plaiuri mioritice, iar pe site-ul ăsta se găsesc toate detaliile de care aveţi nevoie, plus ceva opţiuni viabile de Casco şi RCA, joculeţe şi alte minuni. De vizitat!

Pe scurt, pasul obligatoriu în care cei implicaţi în accident merg la secţia de poliţie de pe raza sectorului în care s-a produs accidentul se sare cu graţie. Documentele se depun direct la asigurator, ceea ce ar trebui să însemne că problema se rezolvă mai repede. Desigur, dacă te îneţelegi cu elefantul şi vă hotărâţi cine e de vină.

Personal n-am testat încă sistemul, pentru că nu mă simt elefant şi pe ei îi miros de la distanţă. Sunt curioasă dacă funcţionează pe bune. A încercat cineva? Chiar sunt bucureştenii capabili să rezolve ceva în mod amiabil?

Reacții

Lasă un comentariu
  • Ars poetica

    În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.