Constatarea amiabilă

Să zicem că ți-ai lovit mașina. Pardon, să presupunem că ai dat peste un elefant în jungla bucureșteană și n-ai putut să te ferești. Toată lumea știe că elefanții nu văd, nu aud, sunt mari și urâți și nici n-au timp să stea la discuții. 😀

Dar te-a lovit. Sau l-ai lovit. Și ați trecut deja peste discuția de rigoare despre care e mai prost. Ce faceți? Mergeți la poliție? Stați la cozi intermindabile și vă rupeți coastele în fața agentului pentru că nimeni n-a fost de vină? Pierdeți o zi întreagă pentru asta?

Ei bine, dacă aveți amândoi asigurare, nu mai e nevoie. Constatarea amiabilă s-a introdus de ceva vreme și pe plaiuri mioritice, iar pe site-ul ăsta se găsesc toate detaliile de care aveți nevoie, plus ceva opțiuni viabile de Casco și RCA, joculețe și alte minuni. De vizitat!

Pe scurt, pasul obligatoriu în care cei implicați în accident merg la secția de poliție de pe raza sectorului în care s-a produs accidentul se sare cu grație. Documentele se depun direct la asigurator, ceea ce ar trebui să însemne că problema se rezolvă mai repede. Desigur, dacă te înețelegi cu elefantul și vă hotărâți cine e de vină.

Personal n-am testat încă sistemul, pentru că nu mă simt elefant și pe ei îi miros de la distanță. Sunt curioasă dacă funcționează pe bune. A încercat cineva? Chiar sunt bucureștenii capabili să rezolve ceva în mod amiabil?