Ridicări maşini sector 4. Sau 3.

5 iulie, 2010
Necategorizat | Comentarii?

Şi cum stăteam azi cu fetele la o terasă, una dintre ele s-a trezit fără maşină. Pentru a treia oară, după ce astă iarnă automobilul a şezut frumos în Voluntari 10 zile, pentru că era sub zăpadă. Sau cel puţin aşa credea ea. Oricum, au ridicat-o din nou. De la Unirii, de pe latura cu Irish pub-ul, dintr-un loc dinainte de semnul cu „aici se termină parcarea” şi totuşi de după terminarea marcajelor. Cam dubios oricum.

Zic, bine — e rost de aventură 😀 Dau telefon la poliţia rutieră, ca pe vremea când fostul meu prieten fost poliţit lucra la ei. 9544, foarte drăguţi băieţii, chiar şi la 8 jumate seara. Foarte sigură pe cunoştinţele mele, cer adresa din sectorul 4, ne mai conversăm, mă pune să-i confirm că au ridicat-o ca nu cumva să fie un furt (like I was supposed to know…), după care îşi dă seama că Unirii e de fapt în sectorul 3 şi mă îndeamnă să sun la 9543, ridicări maşini sectorul 3.

Iar de aici începe aventura, pentru că:

 • La numărul respectiv n-a răspuns nimeni.
 • Am căutat pe net şi am mai găsit două numere.
 • Unul dintre ele era greşit, ni se dă cel corect, sunăm şi de fapt ajungem din nou la sectorul 4. Între timp pornim spre Republica, unde cică ar fi sediul firmei care se ocupă de maşinile ridicate în sectorul 3.
 • Mai încercăm o dată, ni se confirmă că maşina ar trebui să fie totuşi în sectorul 4 (bitches, never mess with my Bucharest street knowledge again) şi ni se dă un alt număr. Întoarcem şi pornim spre bulevardul Metalurgiei.
 • La numărul ăsta răspunde cineva care n-are legătură cu poliţia.
 • Pe undeva pe la Timpuri Noi îmi încerc farmecele şi mă duc să vorbesc cu un băiat staţionat într-o maşină de poliţie. Ei nu sunt de la rutieră, sunt de la comunitară, uitasem să mă uit ce scrie pe maşină. Ne ajută totuşi cu un nr. de telefon.
 • La numărul respectiv dăm peste un cu totul alt serviciu al poliţiei care ne dă un alt nr. de telefon, yet again, la care nu răspunde nimeni.
 • Între timp ajungem la capătul bulevardului Metalurgiei unde dăm peste alţi garcea, care ne explică unde exact se află firma respectivă. Surprinzător sau nu, deşi adresa spune bd. Metalurgiei, maşinile sunt pe Drumul Jilavei, străduţa de lângă cimitirul Eternitatea, undeva pe dreapta — nu se poate rata dacă reuşeşti să găseşti străduţa.
 • 500 de lei şi 10 minute mai târziu, maşina e recuperată, dilema locului de parcare mai mult sau mai puţin legal rezistă.

În schimb sistemul ăsta în care nu ştie stânga ce face dreapta şi e imposibil să primeşti o informaţie coerentă e naşpa rău. Adică pe mine dacă mă trimiţi în Metalurgiei, ştiu pe unde mă duc, şi mai ştiu şi cam prin ce sector mi-am lăsat maşina. Dar mă îndoiesc că e aşa de simplu, mai ales când ţi-o ridică pe a ta proprie şi personală. O fi oare gândit special ca să nu-ţi găseşti imediat maşina şi să fie nevoie să plăteşti şi o zi de „custodie”? Sau e doar făcut româneşte şi mai departe nu contează. Iar dacă la Autosal Expert se poate plăti cu cardul ca să-ţi poţi ridica maşina, deja trăim într-o ţară civilizată…

Nu închei cu adresele centrelor ăstora care ridică maşini, ci vă îndem să vă notaţi numărul de la poliţia rutieră — 021-9544 — mai simplu de apelat în caz de necaz decât de găsit stabilimente din astea diavoleşti după indicaţiile mele. 😀

Reacții

Lasă un comentariu
 • Ars poetica

  În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.