Vine vine primăvara

14 martie, 2011
întâmplări | 2 reacţii

La ce ne aşteptăm zilele astea prin Bucureşti?

Gropi. Multe şi pe unde nici cu gândul nu gândeşti. Ciudat că în urma unor cercetări efectuate minuţios ieri în plimbare, sectorul 4 pare aproape neafectat de topirea zăpezii, în timp ce în restul oraşului e cu huţa pe lângă şinele de tramvai, prin mijlocul intersecţiilor şi pe toate benzile. Între timp, la mine pe stradă unde nu bate soarele deloc e încă gheaţă.

Motociclişti. A se trece urgent în summer-mode. Nu că în mod normal n-ar trebui să ne asigurăm la fiecare manevră, dar în oricare din momentele alea când ai senzaţia că ştii ce se întâmplă poate să apară un personaj pe două roţi. Şi dacă noi n-avem grijă, atunci cine? 😛

Ture de noapte. Pentru că e cool. Adevărul e că e mişto să te plimbi când e liber şi cu geamul deschis. Dar dacă asta implică mers mult prea tare, slalom printre benzi şi prea puţină experienţă e de rău. Aş încerca să stau departe de băieţii ăştia, mai ales dacă au super maşini cu garda prea joasă ca să iasă pe zăpadă.

Începători & şoferi de weekend. Nu numai în weekend, bineînţeles. Dar e momentul în care toată lumea iese la plimbare, că doar e soare şi frumos şi în parc se merge cu maşina. Parcări supra-aglomerate, manevre dubioase şi lipsă de atenţie.

Radare. Peste tot. Noaptea la intrarea în Pasajul Muncii, ziua la Baba Novac, pe splai, pe Vitan Bârzeşti şi la intrarea în Pasajul de la Universitate. Pe principiul you think you know, but you have no idea. Nu ştiu dacă să mă enervez mai tare că mă aştept la o scrisorică acasă, deşi aveam maxim 5-10 km peste viteza legală şi era gol în jur, sau că maşinile de poliţie blochează circulaţia şi trotuarele. Hm?

Anvelope de vară. Le schimbăm peste vreo două săptămâni. Nu de alta, dar ieri la 20 de grade parcă mergeam pe şenile, nu pe roţi.

Aglomeraţie la spălătorie. Eu am rezolvat-o într-o zi în care ningea. E bine. Oricum ar fi, e momentul să dai jos jegul de iarnă, să bată soarele prin geamuri şi să nu fie praf pe bord. Dacă nu ţi se distinge numărul sau nu vezi prin lunetă, e deja târziu.

Spălători de parbrize. S-au întors. Săptămâna trecută veneam fix de la spălătorie şi s-a gândit un băiat că am nevoie de apă cu jeg pe parbriz. Fără să întrebe, normal, şi la încă minus-ceva-grade. No mercy.

Nu în ultimul rând, să mai ieşim din oraş, zic. Valea Prahovei aşteaptă să fie agloemerată, Bucureştiul aşteaptă să respire.

Reacții

2 reacții la “Vine vine primăvara”

 1. nashu_mare pe 16 martie 2011 08:28

  Şi dacă noi n-avem grijă, atunci cine?

  Nu stiu… poate EI!!!!!!!!

 2. pif pe 16 martie 2011 13:03

  It’s called sarcasm. Bazinga.

Lasă un comentariu
 • Ars poetica

  În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.