Scapi ușor de 750 lei.
Circuli în afara orașului fără rovinietă și te bucuri că nu te-a prins nimeni până acum? Mai așteaptă câteva luni, s-ar putea să te trezești cu Procesul verbal de constatare a contravenției “afișat la ușa sediului / domiciliului”.
Deci 750 de lei în 15 zile de la data “afișării”, că ce dacă de la contravenție au trecut 6 luni? Totul se face cu poze și verificări în sistemul informatic, direct de către CESTRIN – Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică, fără poliție, fără martori, fără chestii lipicioase pe parbriz.
Mi se pare chiar foarte mișto sistemul, mai puțin partea cu “afișarea”, care e amuzantă, și partea în care îți dai seama că au trecut o sută de ani de la momentul y. Plus că nu știam că avem Companie națională de autostrăzi și drumuri naționale așa pusă pe treabă. Rămăsesem tot la ideea că te oprește poliția să te verifice și că asta se întâmplă mai ales când li se termină banii de șaorma.
Enfin, nu eram eu cu mașina. 😛
Pai cand te-a intrebat vreodata politia de rovinieta? Fac totusi 50 de mii de km/an si singura data cand m-au intrebat de asa ceva a fost cand m-au prins cu 190km/h. 😛
Păi bun. Și când te-au întrebat ți-au făcut ceva pv pentru că “n-aveai”? Întreb, habar n-am cum funcționează treaba și a cui e datoria să monitorizeze asta.
Plus, m-a întrebat poliția de rovinietă de două ori: o dată la un filtru pe Valea Prahovei când abia se introdusese divaisul și a doua oară în Ungaria (irelevant).
Deci întrebarea rămâne: are voie poliția să te întrebe de rovinietă sau nu?
informatii despre rovinieta electronica
Nu mi-au facut nimic atunci, dar m-au intrebat de tot ce ar fi putut sa ma intrebe in afara de trusa si triunghi.