Ce păţeşti dacă n-ai rovinietă?

17 aprilie, 2011
întâmplări | 3 reacţii

Scapi uşor de 750 lei.

Circuli în afara oraşului fără rovinietă şi te bucuri că nu te-a prins nimeni până acum? Mai aşteaptă câteva luni, s-ar putea să te trezeşti cu Procesul verbal de constatare a contravenţiei „afişat la uşa sediului / domiciliului”.

Deci 750 de lei în 15 zile de la data „afişării”, că ce dacă de la contravenţie au trecut 6 luni? Totul se face cu poze şi verificări în sistemul informatic, direct de către CESTRIN – Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică, fără poliţie, fără martori, fără chestii lipicioase pe parbriz.

Mi se pare chiar foarte mişto sistemul, mai puţin partea cu „afişarea”, care e amuzantă, şi partea în care îţi dai seama că au trecut o sută de ani de la momentul y. Plus că nu ştiam că avem Companie naţională de autostrăzi şi drumuri naţionale aşa pusă pe treabă. Rămăsesem tot la ideea că te opreşte poliţia să te verifice şi că asta se întâmplă mai ales când li se termină banii de şaorma.

Enfin, nu eram eu cu maşina. 😛

Reacții

3 reacții la “Ce păţeşti dacă n-ai rovinietă?”

 1. nashu_mare pe 21 aprilie 2011 09:27

  Pai cand te-a intrebat vreodata politia de rovinieta? Fac totusi 50 de mii de km/an si singura data cand m-au intrebat de asa ceva a fost cand m-au prins cu 190km/h. 😛

 2. pif pe 21 aprilie 2011 16:34

  Păi bun. Şi când te-au întrebat ţi-au făcut ceva pv pentru că „n-aveai”? Întreb, habar n-am cum funcţionează treaba şi a cui e datoria să monitorizeze asta.

  Plus, m-a întrebat poliţia de rovinietă de două ori: o dată la un filtru pe Valea Prahovei când abia se introdusese divaisul şi a doua oară în Ungaria (irelevant).

  Deci întrebarea rămâne: are voie poliţia să te întrebe de rovinietă sau nu?

 3. nashu_mare pe 21 aprilie 2011 19:51

  informatii despre rovinieta electronica

  Nu mi-au facut nimic atunci, dar m-au intrebat de tot ce ar fi putut sa ma intrebe in afara de trusa si triunghi.

Lasă un comentariu
 • Ars poetica

  În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.