Ceva nou cu taximetrişti şi poliţişti

8 aprilie, 2011
întâmplări | 1 reacţie

O fi fost o coincidenţă, dar de câteva zile tot văd poliţişti care îi atenţionează pe taximetrişti şă-şi mişte maşinile de prin intersecţii. Spun „atenţionează” pentru că rezultatul e nul, din ce observ.

Puţine lucruri mă enervează mai tare în traficul de Bucureşti decât taxiurile staţionate aiurea. Pe trecerea de pietoni, în intersecţii, pe prima bandă sub semnul de oprire interzisă, în orice spaţiu liber care ar trebui să rămână gol, aşa, de design. Argh.

Mă gândesc de exemplu la cum stau taximetriştii în intersecţia Mihai Bravu cu Maior Coravu. Acolo ar trebui să fie o trecere de pietoni şi să se vadă frumos spaţiul verde din mijlocul străzii, parc, primăvară, alea. În fine. Cert e că e tot timpul prin de taxiuri, iar dacă s-ar limita la spaţiul respectiv încă n-ar fi mare problemă — numai că ei sunt peste tot, inclusiv trotuar, prima bandă a străzii şi prima bandă a bulevardului unde coincidenţa face să fie şi o staţie de autobuz!

Acum vreo două zile însă, zona era pustie. Două maşini de la rutieră trase în mijlocul drumului, vorbind cu un taximetrist. În rest nimic. Apoi aseară se purtau nişte discuţii asemănătoare undeva pe la Ozana, iar dimineaţă am stat să văd ce se întâmplă cu un taxi pe la Universtitate. A trecut poliţia pe motor, i-a spus clar să se mişte de pe trecere de pietoni şi din intersecţie, omul a schiţat un gest aprobator şi a rămas în acelaşi loc.

Trişti, de la taximetrişti.

Aş vrea să văd că se respectă regulile şi abia apoi să discutăm despre cât de prost sunt făcute…

Reacții

1 reacție la “Ceva nou cu taximetrişti şi poliţişti”

  1. Stefan pe 9 aprilie 2011 03:05

    Multi politisti se deplaseaza gratis cu taxiul, de aia li se permite sa se opreasca ca cacatii in drum si sa mearga in halul in care merg (daca te uiti la un grup aleatoriu de taxiuri 2/3 minim sunt busite pe toate partile).

Lasă un comentariu
  • Ars poetica

    În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.