Ce va rezolva Pasajul Mihai Bravu

26 septembrie, 2011
trafic blocat | Comentarii?

Pasajul Mihai Bravu va rezolva o problemă de trafic pentru care n-ar fi existat altă soluţie. Aţi trecut de curând prin zonă? Cozi de zeci de minute şi înspre Vitan şi înspre Piaţa Sudului, intersecţia cu Văcăreşti blocată complet la ceas de seară şi alte şi alte cozi prelungite spre Tineretului. E o străduţă, nu spui care, de pe care nu se mai poate ieşi deloc la anumite ore ale zilei.

Dar nu-i nimic! Se va construi pasajul. Peste vreo trei ani traficul va fi perfect în zonă: nici urmă de cozi, nici urmă de semafoare duble pentru acelaşi răhăţel de bandă. Vom trece ca vântul şi ca gândul dinspre Vitan înspre Big, pe patru benzi mari şi late şi alte patru înapoi.

Acum să ne oprim puţin şi să gândim: acum jumătate de an, când construcţia încă nu începuse, cum anume era traficul în zonă? EXACT. Patru benzi pe sens, nicio problemă majoră (poate doar pe ploaie şi în zilele fără soţ). Nevoia nu exista, dar nu-i nimic — am creat-o şi acum o rezolvăm eroic.

În trei ani vom uita cum se circula înainte de şantier, iar deschiderea pasajului va veni ca o mană cerească. Abia aştept. 😛

Reacții

Lasă un comentariu
  • Ars poetica

    În 2007 căutam un loc de dat cu capul pentru că traficul de Bucureşti devenise insuportabil. Între timp lucrurile s-au schimbat - în bine! - iar azi dintrafic.net a devenit un loc de discuţii despre întâmplările ieşite din comun în trafic, despre psihologia şoferului şi despre cum să facem oraşul mai frumos.